Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Bichon Havanez cu blana alb-maronie si pufoasa

Bichon Havanez

Bichon Havanez este un câine de talie mică, plin de viață, afectuos și prietenos. Cu o structură osoasă robustă și un corp un pic mai lung decât înălțimea, câinii din această rasă au o blană lungă, moale și mătăsoasă, ondulată sau ușor ondulată. O caracteristică cheie a acestei rase distractive și loiale este coada răsucită pe spate și foarte stufoasă.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care nu au mai avut animale până acum
 • Nivel de bază de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări liniștite
 • Se bucură de jumătate de oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie foarte mică
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Minunat cu alte animale de companie
 • Câine de familie

Personalitate Bichon Havanez

Havanezul este un cățeluș afectuos și inteligent, un animal de companie ideal pentru familii. Sunt prietenoși și sociabili, cu o natură veselă și un aspect deosebit. Au mereu chef de joacă și se atașează foarte mult de stăpâni.

Istoric și origini Bichon Havanez

Țara de origine: Cuba

Bichon Havanez face parte din familia Bichonilor, care include Bichon Frise, Bolognese, Coton De Tulear, Lowchen și Bichon Maltez.

Strămoșii lor din zona mediteraneană au călătorit alături de comercianți pe tot globul și au fost vânduți și dăruiți celor care apreciau câinii de companie mici, cu blană luxoasă, simbol al bogăției și al statutului. Acest lucru a fost valabil și în cazul havanezului, care a fost foarte popular în Cuba în rândul familiilor de rang înalt, până la instaurarea regimului comunist al lui Castro în 1959, când astfel de simboluri ale bogăției de orice fel au căzut în dizgrație.

Salvat prin eforturile refugiaților cubanezi care trăiau în SUA, crescătorii americani au fondat Clubul Havanez din America pentru a proteja viitorul rasei Bichon Havanez.

Știai aceste curiozități despre Bichonul Havanez?

 • Câinele Bichon Havanez a fost mult timp popular printre cei bogați și faimoși, de la Regina Victoria și Charles Dickens, la Venus Williams, Susan Sarandon, Jane Fonda și Jennifer Love Hewitt.
 • Popularitatea acestei rase de câini încă relativ rară nu poate fi numită o tendință modernă!
 • La un moment dat, această rasă era cunoscută sub numele de "Blanquito de la Habana," sau câinele de mătase din Havana
 • Doi scriitori celebri au avut câini Bichon Havanez: Charles Dickens și Ernest Hemingway

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!