OpenOpen

Maine Coon

Maine Coon

Cea mai mare dintre toate rasele de pisici, Maine Coon are un corp musculos și puternic și picioare solide. Capul are un bot pătrățos și urechi mari plasate la distanță și vertical. Blana este lungă și deasă și constă într-un strat inferior acoperit de un strat superior des, lucios și rezistent la apă. Părul de pe cap, gât și umeri este mai scurt, însă se lungește pe spare, pe lateral și pe coadă. Părul de pe abdomen și picioare este des și aspru. Există și un guler, care începe la baza urechilor și este mai mare la masculi decât la femele. Părul de pe coadă este lung și fluid. Urechile au vârfurile împodobite cu ciucuri. Labele au și ele ciucuri care formează un efect de cizmă. Rasa Maine Coon are o varietate de peste 30 de culori. Ochii pot fi verzi, aurii sau arămii – pisicile albe pot avea ochii albaștri sau de culori diferite.

Maine Coon
  • Blană: Lungă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
Maine Coon
  • Activitate : Medie
Maine Coon
  • Gălăgie : Scăzut

Origine

Strămoșii pisicii Maine Coon erau pisici cu blana formată din păr lung, aduse de navigatori în Statul Maine, în America în 1850. Acestea s-au împerecheat cu pisicile locale cu păr scurt. Puii erau mari, cu constituție solidă, cu blana semi-lungă și coada ca peria, asemănătoare cu coada ratonilor, de unde și numele de Maine Coon. Pisicile au dezvoltat o blană deasă, care să le ajute să reziste iernilor extreme din Maine. Încă din anii 1860 s-au organizat expoziții speciale pentru pisicile Maine Coon, iar rasa a devenit un animal de companie foarte popular.

Țară de origine

America

Personalitate

Pisicile Maine Coon au un temperament blând și sunt foarte jucăușe și prietenoase. Le place compania oamenilor și sunt bune animale de casă. Probabil din cauza originilor lor umile le poți găsi adesea ghemuite în cele mai ciudate locuri. Le place viața în aer liber, prin urmare caută ocazii de a se cățăra și a simula vânătoarea. Pisicile Maine Coon sunt recunoscute pentru sunetul încântător pe care îl scot, asemănător unui ciripit.

Sănătate

Rasa Maine Coon pare să aibă o predispoziție destul de accentuată către o boală de inimă numită cardiomiopatie hipertrofică. Are de asemenea o predispoziție crescută pentru displazie de șold. Întreabă crescătorul despre ambele boli înainte de a cumpăra pisica.

Informații suplimentare

Dacă te gândești să folosești pisica Maine Coon pentru reproducere, cere veterinarului sfaturi despre screening pentru a te asigura că vei obține pui sănătoși.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă

Îngrijire

Având în vedere lungimea blănii, rasa Maine Coon se descurcă destul de bine cu îngrijirea acesteia, însă are totuși nevoie de îngrijire frecventă pentru a o menține în bună stare. Ca pentru orice pisică, se recomandă vaccinările regulate și deparazitarea.