Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Norvegiană de pădure

Norvegiana de Pădure

Norvergiana de Pădure este mai mare decât pisica obișnuită. Este o rasă elegantă, cu părul semi-lung (care este ceva mai scurt vara). Corpul este lung, musculos și puternic, cu o structură osoasă solidă. Are picioarele lungi și o coadă stufoasă. Capul este lung și triunghiular, cu un profil drept și urechi așezate sus, cu ciucuri la vârf. O blană lucioasă și moale acoperă stratul inferior lânos hidrofug. O pisică cu blana completă are „guler”, „plastron” și „pantaloni scurți” și chiar ciucuri de păr între degete.

Pisica Norvegiana de Pădure poate avea orice culoare, mai puțin ciocolatie, lila și nu poate avea modelul pisicilor siameze, dar poate prezenta oricâte marcaje albe pe lăbuțe, piept, abdomen sau față. Ochii pot avea orice culoare.

Important de știut
  • Pisică foarte activă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică liniștită
  • Rasă de pisici mari
  • Necesită îngrijire în fiecare zi
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Pisică de exterior
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate Norvegiana de Pădure

Pisicile Norvegiene de Pădure iubesc oamenii și adoră compania acestora. Uneori pot solicita foarte multă atenție. Alteori pot părea foarte independente. Sunt obișnuite cu viața în aer liber și sunt bine adaptate pentru a hoinări și a vâna afară și se spune că sunt excelente cățărătoare. Pot fi companioni foarte plăcuți, deoarece sunt extrem de prietenoase și jucăușe. Această rasă se dezvoltă foarte încet și este posibil să nu ajungă la maturitate până la vârsta de patru ani.

Origine Norvegiana de Pădure

Țară de origine: Scandinavia

Pisica Norvergiană de Pădure este o rasă despre care se crede că provine din pisicile cu păr scurt aduse de vikingi din Marea Britanie și din pisicile cu păr lung aduse de cruciați în Scandinavia, care s-au împerecheat apoi cu pisicile locale sălbatice și de fermă. Proveniența rasei din nordul rece al Scandinaviei indică faptul că este bine adaptată la iernile reci, este robustă și rezistentă. Cea mai bună dovadă a adaptării la climă este blana dublă, care păzește pisica de vânt și zăpadă și se usucă repede. Rasa a fost recunoscută mai întâi în Norvegia în 1930 și a apărut pentru prima dată la expozițiile feline în 1938. Pisicile Norvegiene de Pădure au fost exportate din Norvegia abia în anii 1970.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!