Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Siberiană de pădure

Siberiană de pădure

Siberiana de pădure este o rasă relativ mare, cu o constituție musculoasă și trunchiul în formă de butoi. Blana este lungă și deasă, iar capul are o formă ascuțită modificată cu contururi rotunjite și ochi foarte expresivi. Aspectul fizic general este unul de forță și putere. Firele de păr mai lungi din blana triplă sunt mai deschise la culoare în apropierea pielii, închizându-se spre exterior. Aceasta face ca blana să strălucească în timp ce pisica se mișcă. Deși maro pestriț este cea mai des întâlnită culoare, o Siberiană de pădure poate avea orice formă sau culoare ori combinație de culori, lila uniform sau ciocolatiu uniform.

Important de știut
  • Pisica jucăușă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică oarecum vorbăreață
  • Rasă de pisici mari
  • Necesită îngrijire în fiecare zi
  • Rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Siberiana de pădure este un animal afectuos, care iubește compania. Se spune că este o rasă loială, sociabilă și încrezătoare. Siberienele de pădure sunt pisici foarte inteligente și par să fie în stare să „rezolve probleme” pentru a obține ce-și doresc. Se spune, de asemenea, că le place să se joace în apă, în boluri cu apă sau în chiuvete de bucătărie care picură. Le place să se cațere și sunt vânători excelenți. Torc cu bucurie, însă pot și să chițăie sau să ciripească. Majoritatea Siberienelor de pădure vor da din coadă atunci când sunt fericite.

Origine

Țară de origine: Rusia

Alte denumiri: Pisica siberiană

Siberiana de pădure este pisica națională în Rusia. Această rasă naturală există în Rusia de câteva sute de ani. Există o istorie documentată a Siberienelor care începe încă din anul 1000 și se spune că ar fi strămoșul raselor moderne cu păr lung. După ce a trăit mai multe generații în clima rece a Rusiei, rasa a dezvoltat o constituție solidă și o blană densă cu trei straturi, care este rezistentă la apă.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!