Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Ragdoll

Ragdoll

Rasa de pisici Ragdoll este mare, puternică și impozantă, cu marcaje distinctive. Cu toate acestea, pisica este extrem de relaxată, dând impresia de păpușă moale din cârpe. Capul lat are un creștet aplatizat și este lat între urechi. Ochii de un albastru profund sunt mari. Corpul este lung și musculos cu pieptul lat, gâtul scurt și picioarele puternice. Labele sunt mari, rotunjite și acoperite cu păr, iar coada este lungă și stufoasă. Blana pisicii Ragdoll este mătăsoasă și deasă, de lungime medie spre mare, iar pisicile adulte ar trebui să aibă un „guler” și „pantaloni scurți”. Există trei modele diferite de blană la rasa Ragdoll și fiecare model are patru culori. Există și o pisică Ragdoll mitten cu marcaje albe suplimentare.

Important de știut
  • Pisică calmă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică liniștită
  • Rasă de pisici mari
  • Necesită îngrijire în fiecare zi
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • O pisică de familie grozavă

Personalitate

Pisica Ragdoll este probabil cea mai relaxată dintre toate rasele de pisici domestice. Acestea sunt de obicei mulțumite, nepretențioase și tolerează majoritatea situațiilor. Au un temperament extrem de blând și relaxat și sunt animale de companie loiale și devotate. Există o legendă veche care spune că aceste pisici sunt imune la durere, însă este complet neadevărat! Dispoziția lor relaxată este născută dintr-o natură foarte încrezătoare, nu din lipsa sentimentelor.

Origine

Țară de origine: America

Primii pui Ragdoll s-au născut în California în anii 1960. Probabil că sunt rezultatul unei încrucișări între o femelă Persană albă și un mascul Birmanez sau de tip Birmanez. Atunci când este ridicată în brațe pisica se relaxează complet și este la fel de moale ca o păpușă din cârpe [ragdoll] de la care își ia și numele. Unii spun că această trăsătură a apărut ca urmare a unui accident pe care l-a suferit femela în timp ce era gestantă, însă este genetic imposibil ca efectele rănii să fie moștenite de pui.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!