Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Snowshoe

Snowshoe

Pisica Snowshoe este o rasă de talie medie și combină robustețea rasei American Shorthair cu eleganța zveltă a Siamezei. Capul este un triunghi rotunjit, ochii sunt mari și oblici, iar urechile mari și ascuțite sunt așezate depărtat. Au corpul lung și atletic, iar blana este scurtă și lucioasă, cu zona feței, urechile, picioarele și coada mult mai închise decât corpul. Pisicile Snowshoe pot fi albastre, gri focă, lila și diverse nuanțe de maro, iar zonele albe acoperă mai puțin de o treime din corpul pisicii. Ochii tuturor exemplarelor de Snowshoe sunt albastru închis.

Important de știut
  • Pisica jucăușă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică oarecum vorbăreață
  • Rase de pisici cu construcție medie
  • Necesită îngrijire în fiecare zi
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Pisica Snowshoe este un animal inteligent, care adoră să fie în preajma oamenilor. Este vocală, dar nu la fel de zgomotoasă ca Siameza, vorbind mai degrabă pe un ton blând și melodios. Au nevoie de companie, așa că dacă ești plecat de acasă toată ziua e mai bine să iei doi pui. Sunt jucăușe și pot fi învățate să prindă, având nevoie de jucării și jocuri pentru a se distra. Pisicilor Snowshoe le place și apa, îndeosebi apa care curge, iar uneori pot chiar să înoate. Sunt foarte active și le plac foarte mult cocoțatul și locurile înalte.

Origine

Țară de origine: America

Numele pisicii Snowshoe este dat de labele albe caracteristice ale acestei rase. Pisica Snowshoe este o rasă americană rezultată din încrucișarea Siamezei cu American Shorthair, în anii 1960. Pisica Snowshoe are extremități de tip Siameză combinate cu lăbuțe albe și pete albe. Puii de Snowshoe se nasc complet albi și încep să-și arate culorile și marcajele abia după câteva săptămâni. Nu există doi pui care să aibă aceleași marcaje. Popularitatea acestei rase este în creștere pe tot teritoriul Americii, însă este încă destul de rară prin alte părți.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!