Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
British Shorthair

British Shorthair

Pisica British Shorthair este o rasă relativ mare care ar putea fi descrisă drept grasă sau îndesată. Majoritatea contururilor sunt rotunjite – fața și obrajii, urechile, ochii și capul. Nasul scurt și lat este așezat deasupra unei bărbii puternice și teșite și toate acestea, împreună cu pieptul concav și coada scurtă și stufoasă, dau impresia unei pisici puternice și îndesate. Blana scurtă și deasă, fără să fie pufoasă, se găsește în peste 100 de combinații de culori și modele.

Important de știut
 • Pisica jucăușă și curioasă
 • Pisică prietenoasa dar independentă
 • Pisică liniștită
 • Rasă de pisici mari
 • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
 • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
 • Are nevoie de spațiu în aer liber
 • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate British Shorthair

Unii consideră că pisicile British Shorthair sunt „uriașii blânzi” ai lumii pisicilor. Sunt iubitoare și afectuoase cu oamenii și cu alte animale. Pisicile British Shorthair nu solicită atenție umană continuă, sunt mai tăcute decât corespondentele lor orientale și nici nu au firea curioasă care le bagă în bucluc pe multe dintre pisicile orientale!

Origine British Shorthair

Țară de origine: Marea Britanie

Pisica British Shorthair este una dintre cele mai populare rase cu pedigree. Deși există înregistrări scrise legate de British Shorthair doar de la începutul secolului, rasa există de câteva sute de ani. Au fost exportate în număr mare în Lumea Nouă (America), unde au devenit foarte populare. Diversitatea de culori și modele ale blănii disponibile astăzi a apărut ca urmare a creșterii selective a celor mai bune pisici maidaneze în secolul al XIX-lea și a planurilor atente de creștere menținute până în prezent.

Curiozități despre pisica British Shorthair

 • Printre stăpânii celebri ai pisicilor British Shorthair se numără designerul de modă Stefano Gabbana, actrița Sadie Frost și cântărețul Sam Smith.
 • Aceste pisici sunt extrem de populare în Marea Britanie, fiind cea mai râvnită rasă de pisici cu pedigree în țară începând cu anul 2001.
 • Se speculează că pisicile British Shorthair au servit ca sursă de inspirație pentru Cheshire Cat din romanul "Alice în Țara Minunilor" scris de Lewis Carroll în 1865. Modul în care pisica este descrisă în carte, ca "zâmbitoare", se potrivește cel mai bine cu forma neobișnuită a gurii unei British Shorthair.
 • Nu putem fi siguri, dar mulți cred că personajul "Puss in Boots" (Motanul Încălțat) este, de asemenea, inspirat de o British Shorthair, având în vedere obrajii lui rotunzi și ochii mari adorabili care pot topi inima oricui. Faptul că vorbește spaniolă nu aduce prea multe dovezi în sprijinul acestei teorii.

Întrebări frecvente despre British Shorthair

E pisica British Shorthair prietenoasă?

Da, poate fi foarte prietenoasă cu oricine, cu toate acestea, are tendința să fie mai precaută în prezența copiilor, mai ales dacă aceștia nu sunt obișnuiți cu comportamentul pisicilor. Prin urmare, este recomandat să îi fie prezentați încet și să ne asigurăm că cei mici înțeleg nevoile de spațiu ale pisicilor.

Sunt pisicile British Shorthair leneșe?

Pisicile British Shorthair sunt cunoscute că sunt foarte blânde și relaxate, preferând să își petreacă cea mai mare parte a timpului odihnindu-se și dormind, în loc să fie foarte active.

Sunt pisicile British Shorthair comunicative?

În general, ele pot fi puțin comunicative, în special atunci când doresc ceva și trebuie să atragă atenția.

De ce nu le plac pisicilor British Shorthair să fie ridicate?

Cu toate că adoră să primească atenție, pisicile British Shorthair nu sunt mari fane ale ridicărilor și preferă, în mare parte, o abordare mai puțin invazivă atunci când interacționează cu oamenii. Ridicarea le pune într-o situație vulnerabilă și incomodă, așa că este mai bine să limităm ridicările și îmbrățișările.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!