Pentru ei, toată pasiunea noastră
American Wirehair

American Wirehair

Așa cum o sugerează și numele, blana este cea care dă caracteristica rasei American Wirehair. Pisica American Wirehair este de talie mare și are o blană aspră, ondulată și sârmoasă – fiecare fir de păr scurt sau mediu este subțire și încrețit sau încârligat. Mustățile sunt adesea ondulate. Aspectul general „sârmos” devine pe deplin vizibil doar atunci când pisica ajunge la maturitate; pisicuțele American Wirehair care par să aibă blana foarte ondulată când sunt pui se pot transforma în pisici adulte cu părul mai degrabă ondulat decât sârmos și viceversa. Pot avea mai multe culori, modele și pete.

Important de știut
  • Pisică calmă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică liniștită
  • Rasă de pisici mari
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Pisica American Wirehair este prietenoasă și destul de leneșă. Este relaxată, drăgălașă, blândă și jucăușă, îi plac jucăriile și jocurile cu stăpânul. Nu este o rasă deosebit de gălăgioasă.

Origine

Țară de origine: America

Rasa de pisici American Wirehair a apărut ca o mutație spontană la unul dintre puii pisicilor de la o fermă din New York, în1966, când un pisoi cu păr sârmos (pe nume Adam) a apărut printre puii fătați cu blană normală. Toate pisicile cu pedigree American Wirehair îl au drept strămoș comun pe Adam. Pisica American Wirehair a devenit populară în Statele Unite și în Canada, însă este puțin cunoscută în alte părți.

Sănătate

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!