Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Burmeză

Burmeză

Pisica Burmeză este de talie medie, are capul rotunjit și corpul elegant, însă musculos. Nu este o rasă la fel de mare ca British Shorthair, nici la fel de zveltă și delicată precum pisicile Siameze. Ochii sunt mari și strălucitori și pot avea orice nuanță de galben – deseori părând că se schimbă în funcție de lumină. Coada este dreaptă și se termină cu un vârf rotunjit în formă de pensulă. Blana fină, scurtă și lucioasă, stă mereu aproape de corp, fiind o trăsătură distinctivă a rasei. Pisica Burmeză poate avea 10 culori. La toate însă, picioarele prezintă nuanțe mai deschise decât spatele, trecerea fiind făcută treptat.

Important de știut
  • Pisică foarte activă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică foarte vorbăreață
  • Rase de pisici cu construcție medie
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Pisică de exterior
  • O pisică de familie grozavă

Personalitate

Pisica Burmeză este o creatură extrem de prietenoasă și afectuoasă care are nevoie de atenție din partea oamenilor pentru a fi fericită. Rasa Burmeză este foarte pretențioasă, pisicile urmărindu-și stăpânii prin casă pentru a cerși atenție – s-ar putea chiar să se agațe de piciorul stăpânului implorând să fie luate în brațe și alintate! Fiind foarte vocale, își vor întâmpina adesea stăpânii atunci când se întorc acasă sau vor cere insistent ce-și doresc, inclusiv să fie implicate în toate activitățile. Loiale stăpânilor lor, sunt cunoscute uneori drept „pisicile câine” deoarece le place să recupereze timpul petrecut departe de oameni. Sunt foarte inteligente și pot rezolva probleme cum ar fi deschiderea ușilor, astfel că sunt maestre în arta evadării!

Origine

Țară de origine: Burma

O pisică maro închis, asemănătoare ca formă cu Siameza, a fost adusă pentru prima dată din Orientul Îndepărtat în California în anii 1930. Cum la vremea respectivă nu existau alte pisici Burmeze în America, rasa „Wong Mau” a fost încrucișată cu pisica siameză Seal Point. Prin creștere selectivă s-a obținut o nouă rasă cu blana închisă la culoare, cunoscută astăzi drept pisica Burmeză. Pisica Burmeză a fost recunoscută pentru prima dată ca rasă în America și a ajuns în Europa în anii 1940. De atunci, programele de creștere s-au dezvoltat într-o gamă largă de culori.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!