Pentru ei, toată pasiunea noastră
Maine Coon

Maine Coon

Cea mai mare dintre toate rasele de pisici, Maine Coon are un corp musculos și puternic și picioare solide. Capul are un bot pătrățos și urechi mari plasate la distanță și vertical. Blana este lungă și deasă și constă într-un strat inferior acoperit de un strat superior des, lucios și rezistent la apă. Părul de pe cap, gât și umeri este mai scurt, însă se lungește pe spate, pe lateral și pe coadă. Părul de pe abdomen și picioare este des și aspru. Există și un guler, care începe la baza urechilor și este mai mare la masculi decât la femele. Părul de pe coadă este lung și fluid. Urechile au vârfurile împodobite cu ciucuri. Labele au și ele ciucuri care formează un efect de cizmă. Rasa Maine Coon are o varietate de peste 30 de culori. Ochii pot fi verzi, aurii sau arămii – pisicile albe pot avea ochii albaștri sau de culori diferite.

Important de știut
 • Pisică foarte activă și curioasă
 • Pisică sociabilă și dependentă
 • Pisică oarecum vorbăreață
 • Rasă de pisici mari
 • Necesită îngrijire în fiecare zi
 • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
 • Pisică de exterior
 • O pisică de familie grozavă

Personalitate Maine Coon

Pisicile Maine Coon au un temperament blând și sunt foarte jucăușe și prietenoase. Le place compania oamenilor și sunt bune animale de casă. Probabil din cauza originilor lor umile le poți găsi adesea ghemuite în cele mai ciudate locuri. Le place viața în aer liber, prin urmare caută ocazii de a se cățăra și a simula vânătoarea. Pisicile Maine Coon sunt recunoscute pentru sunetul încântător pe care îl scot, asemănător unui ciripit.

Origine Maine Coon

Țară de origine: America

Strămoșii pisicii Maine Coon erau pisici cu blana formată din păr lung, aduse de navigatori în Statul Maine, în America în 1850. Acestea s-au împerecheat cu pisicile locale cu păr scurt. Puii erau mari, cu o constituție solidă, cu blana semi-lungă și coada ca peria, asemănătoare cu coada ratonilor, de unde și numele de Maine Coon. Pisicile au dezvoltat o blană deasă, care să le ajute să reziste iernilor extreme din Maine. Încă din anii 1860 s-au organizat expoziții speciale pentru pisicile Maine Coon, iar rasa a devenit un animal de companie foarte popular.

În aer liber sau în interior

Activitate și nevoi specifice

Sănătate Maine Coon

Nutriție și alimentație

Îngrijire Maine Coon

Potrivită pentru copii?

Curiozități despre Maine Coon

 • În 1985, această rasă americană a devenit pisica oficială a statului Maine.
 • Câștigătoarea primei expoziții de pisici din America de Nord, care a avut loc la Madison Square Garden în 1895, a fost o pisică Maine Coon.
 • Maine Coon nu este o încrucișare între o pisică și un raton.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!