Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Tibetan Spaniel

Tibetan Spaniel

Un câine mic, care este puțin mai lung decât înalt, adultul Tibetan Spaniel are aproximativ 25 cm înălțime și cântărește aproximativ 7-9 kg. Are o „haină” mătăsoasă, de lungime medie, netedă pe față și cu pene pe urechi, spatele picioarelor și coadă. Masculii au o blană mai groasă și „coamă” în jurul gâtului și umerilor. “Paltonul” lor este în toate culorile și combinațiile

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care nu au mai avut animale până acum
 • Nivel de bază de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări liniștite
 • Se bucură de jumătate de oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie mică
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Minunat cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate

Activ și atent, micuțul Spaniel Tibetan este timid cu străinii și extrem de loial celor dragi. Este vesel, însă foarte independent. Nu-i place să fie separat de familie prea mult timp, totuși, și poate fi destul de gălăgios în timpul activităților sale de câine de pază.

Origine

Țară de origine: Tibet

Crescută de călugări pentru paza mănăstirilor din Tibet, rasa de câini „The Spaniel Tibetan” nu a fost niciodată o rasă de spanieli de vânătoare, însă e posibil să-și ia numele de la spanielii de salon, deoarece era oferită drept cadou diplomatic regilor și nobililor pentru care a devenit un companion apreciat. Timp de sute de ani, Spanielul Tibetan se cățăra pe pereții mănăstirilor să stea de veghe și lătra ca să-i alerteze pe călugări dacă se apropia cineva. Chiar și în prezent, în căminele moderne, un „Tibbie” caută adesea un punct de observare pentru rolul său auto-asumat de câine de pază.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!