Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Câinele Rottweiler

Câinele Rottweiler

Câinii Rottweiler (sau „Rotties”) sunt mari, compacți și sunt cunoscuți pentru blana lor complet neagră, cu pete ruginii bine definite. Sunt niște câini solizi și puternici pentru dimensiunea lor. De asemenea, comparativ cu dimensiunea, Rottweilerii sunt foarte agili, putând alerga și sări cu ușurință. Femelele adulte au o înălțime de 58-64 de centimetri și cântăresc în jur de 38 de kilograme, în timp ce masculii adulți măsoară 63-69 de centimetri și cântăresc în jur de 50 de kilograme.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie mare
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii o dată pe săptămână
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și este protectiv fizic
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate

Rottweilerii sunt loiali necondiționat stăpânilor și familiilor lor și îi vor apăra pe aceștia și proprietatea lor. Fiind o rasă populară printre crescătorii fără scrupule, este important să găsești un pui de Rottweiler bine crescut și bine socializat, deoarece temperamentele pot varia. Importanța socializării și a dresajului de la o vârstă fragedă nu poate fi subliniată îndeajuns! Această rasă nu este potrivită pentru un proprietar începător/neexperimentat.

Origine

Țară de origine: Germania

Este posibil ca strămoșii Rottweilerului să fi fost câinii folosiți de legiunile romane pentru a mâna și a păzi animalele pe când traversau Alpii. Până în Evul Mediu, în Rottweil, Germania, acești câini fuseseră încrucișați cu ciobăneștii locali pentru a crea „Rottweiler Metzgerhund”, Câinele Măcelarilor din Rottweil. Măcelarii foloseau acești câini pentru a le mâna și păzi animalele pe când mergeau pe jos dintr-un oraș în altul. În secolul al XIX-lea mânarea vitelor a devenit ilegală în Germania, așa că rasa Rottweiler a înregistrat un declin până în 1914, când au fost readuși la lucru pentru război, unde și-au dovedit abilitățile fizice și mentale.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!