Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Câinele Rottweiler

Câinele Rottweiler

Câinii Rottweiler (sau „Rotties”) sunt mari, compacți și sunt cunoscuți pentru blana lor complet neagră, cu pete ruginii bine definite. Sunt niște câini solizi și puternici pentru dimensiunea lor. De asemenea, comparativ cu dimensiunea, Rottweilerii sunt foarte agili, putând alerga și sări cu ușurință. Femelele adulte au o înălțime de 58-64 de centimetri și cântăresc în jur de 38 de kilograme, în timp ce masculii adulți măsoară 63-69 de centimetri și cântăresc în jur de 50 de kilograme.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie mare
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii o dată pe săptămână
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și este protectiv fizic
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate Rottweiler

Rottweilerii sunt loiali necondiționat stăpânilor și familiilor lor și îi vor apăra pe aceștia și proprietatea lor. Fiind o rasă populară printre crescătorii fără scrupule, este important să găsești un pui de Rottweiler bine crescut și bine socializat, deoarece temperamentele pot varia. Importanța socializării și a dresajului de la o vârstă fragedă nu poate fi subliniată îndeajuns! Această rasă nu este potrivită pentru un proprietar începător/neexperimentat.

Origine Rottweiler

Țară de origine: Germania

Este posibil ca strămoșii Rottweilerului să fi fost câinii folosiți de legiunile romane pentru a mâna și a păzi animalele pe când traversau Alpii. Până în Evul Mediu, în Rottweil, Germania, acești câini fuseseră încrucișați cu ciobăneștii locali pentru a crea „Rottweiler Metzgerhund”, Câinele Măcelarilor din Rottweil. Măcelarii foloseau acești câini pentru a le mâna și păzi animalele pe când mergeau pe jos dintr-un oraș în altul. În secolul al XIX-lea mânarea vitelor a devenit ilegală în Germania, așa că rasa Rottweiler a înregistrat un declin până în 1914, când au fost readuși la lucru pentru război, unde și-au dovedit abilitățile fizice și mentale.

Curiozități despre Rottweiler

 • Deși adesea subiectul unor știri negative, Rottweilerii pot fi câini de muncă minunați și pot excela în activități diverse. De exemplu, Gunner, un Rottweiler de căutare și salvare, a primit premiul AKC Hero Dog pentru munca sa de salvare la dezastrul din World Trade Center din New York.
 • În secolul al XIX-lea, Rottweilerii erau pe cale de dispariție ca urmare a industrializării. Odată cu introducerea căilor ferate și a drumurilor asfaltate, transportul bovinelor a devenit mult mai ușor și, prin urmare, nu mai erau necesari în activitatea de mânare a turmelor. Cu toate acestea, au găsit repede noi activitâți de făcut și au devenit câini de poliție și militari.
 • Printre posesorii faimoși de Rottweileri se numără Bruno Mars, Leo DiCaprio, Will Smith și Hayden Panettiere.
 • Un Rottweiler este protagonistul a peste 20 de cărți scrise de Alexandra Day, în cadrul seriei Good Dog Carl, în care el este Carl, Rottweilerul aventurier care are obiceiul de a se implica în tot felul de aventuri.

Întrebări frecvente

Sunt Rottweilerii agresivi?

Rottweilerii nu sunt în mod intrinsec agresivi și nu vor manifesta violență fără un motiv, dar ar putea să nu fie prea prietenoși cu oricine, în special cu străinii. Cu o pregătire adecvată și socializare timpurie alături de oameni și alte animale de companie, pot deveni câini de familie minunați.

Este un Rottweiler o alegere potrivită pentru proprietarii de câini începători?

Având în vedere dimensiunile lor mari și atitudinea lor rezervată, Rottweilerii necesită mult antrenament și efort, așa că, de obicei, au nevoie de un stăpân conștient de nevoile lor specifice și care va fi capabil să le îndeplinească.

Cum se descurcă Rottweilerii lăsați singuri acasă?

Rottweilerii adulți de obicei se descurcă bine dacă sunt instruiți corespunzător. Cu toate acestea, este mai bine să nu fie lăsați singuri mai mult de 6 ore pe zi.

Latră mult Rottweilerii?

Deși de obicei sunt destul de liniștiți și tăcuți, Rottweilerii pot deveni mai vocali dacă există un motiv întemeiat pentru asta.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!