Pentru ei, toată pasiunea noastră
Câinele Dobermann

Câinele Doberman

Este un animal nu foarte mare, puternic, însă elegant. Blana este fină, scurtă și poate fi maro, neagră, albastră sau cafenie cu pete ruginii (cunoscută și sub numele de Isabella). Postura corpului ar trebui să fie una mândră, și fiecare câine Doberman poate fi asemănat cu un cal de rasă. Masculii adulți măsoară în jur de 69 de centimetri, iar femelele adulte 65 de centimetri. Adultul Doberman cântărește în jur de 32-45 de kilograme.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie mare
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii o dată pe săptămână
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră, alertează și este protectiv fizic
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate Doberman

Câinii Dobermann au nevoie de activitate mentală și fizică. Ei trebuie să fie bine dresați, deoarece un câine plictisit va dezvolta probleme de comportament. Socializând devreme cu alți câini, cu animale de casă și cu copiii, Dobermannul poate deveni un animal de companie adorabil petru toată familia. Este loial și afectuos și cu siguranță va apăra casa. Tinde totuși să fie „câinele unui singur om” și nu va tolera șicanele, astfel încât copiii trebuie învățați cum să se poarte în jurul câinelui Doberman. Proprietarul este responsabil pentru comportamentul câinelui său. Dacă nu-i poți acorda timp suficient sau nu ai experiență cu câinii, aceasta nu este rasa potrivită pentru tine.

Origine Doberman

Folosind diverse rase, un paznic de noapte german, hingher și inspector financiar, numit Herr Louis Dobermann, avea nevoie de cel mai puternic câine de pază să-l însoțească în drumurile sale. Astfel că a creat această rasă spre sfârșitul secolului al XIX-lea. Se spune că a folosit Rottweileri și Mari Danezi pentru gabarit și forță, Greyhound pentru viteză, și Terrieri de Manchester pentru blana lucioasă și alura grațioasă, precum și pentru tenacitatea terrierilor. Alte rase care ar mai fi putut fi folosite includ Schnauzerul, Pinscherul german, Ciobăneștii Germani, Pointeri germani cu părul scurt și Prepelicarul de Weimar. Prima rasă de câini Dobermann (sau „Dobie”) a fost înregistrată în pedigree-ul german în 1893.

Stăpânul ideal

Sănătate Doberman

Exerciții Doberman

Nevoia de spațiu

Nutriție și alimentație Doberman

Îngrijire Doberman

Dresaj Doberman

Potrivită pentru copii?

Curiozități despre Doberman  

În timpul Primului Război Mondial, rasa aproape că a dispărut, deoarece oamenii din Europa nu își permiteau să aibă câini de talie mare. Totuși, Dobermanii au găsit o cale de muncă în armată și poliție, asigurându-și astfel supraviețuirea. La primele expoziții canine, există o legendă care spune că judecătorii erau atât de impresionați și de speriați de acești câini, încât nici măcar nu îndrăzneau să le examineze dinții, astfel că un câine a devenit campion, deși îi lipseau mai mulți dinți!

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!