Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Caine de munte din Pirinei

Pyrenean Mountain Dog

Au un aspect deosebit de puternic și totuși sunt bine echilibrați și eleganți, cu o mișcare lentă, stabilă și lejeră, pornită de la picioarele puternice din spate. Câinii de munte de Pirinei (sau „Pyr”) sunt complet albi sau alb cu pete de viezure, gri-lup, galben citron, oranj sau maroniu pe cap, urechi și la rădăcina cozii. Înălțimea minimă a unui mascul adult este de 70 de centimetri și cântăresc 50 de kilograme. Femelele adulte au minim 65 de centimetri și 40 de kilograme.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie foarte mare
 • Cantitate de salivă în exces
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și este protectiv fizic
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate

Câinii de munte de Pirinei sunt adesea companioni afectuoși. Totuși, pot fi agresivi față de alți câini de dimensiuni similare. Vor fi suspicioși față de străini și te vor proteja pe tine și familia împotriva străinilor nepoftiți. Câinii de munte de Pirinei pot fi încăpățânați și nu sunt ideali pentru un stăpân începător, având nevoie de unul cu mai multă experiență.

Origine

Țară de origine: Franța

Fiind originar din Pirinei, munții care separă Franța de Spania, istoria exactă a câinelui de munte de Pirinei nu este cunoscută, dar știm că au păzit turmele de animale de-a lungul mileniilor. Au fost găsite fosile ale acestui tip de rasă, care datează dinainte de Epoca de Bronz (1800-1000 î. Hr). Înainte de Revoluția Franceză, rasa putea fi văzută păzind marile castele din sudul Franței. Nu se știe exact care sunt rasele care au contribuit la formarea lor, însă Kuvaszul Maghiar, Ciobănescul de Maremma din Italia și Ciobănescul Anatolian din Turcia sunt posibili candidați. Chiar și astăzi, rasa lucrează în Franța la paza oilor și a vitelor de prădători și hoți de animale.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!