Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
caine rasa Chow Chow

Chow Chow (Aspru)

Chow Chow cu părul aspru este un câine scund, compact, cu aspect pătrățos. Coada este purtată arcuit pe spate. Interiorul gurii și limba sunt albastre/negre. Există două tipuri de blană – aspră și fină – și o gamă largă de culori (negru, roșu, albastru, cafeniu, crem sau alb). Masculii adulți măsoară 48-56 cm și cântăresc aproximativ 26-32 kg. Femelele adulte măsoară 46-51cm și cântăresc 20-25 kg.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie mare
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră, alertează și este protectiv fizic
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate Chow Chow

Chow Chow este un câine rezervat, independent, care poate fi încăpățânat. Se poate atașa de o persoană și poate izbucni dacă simte că el – sau stăpânul lui – este amenințat. Poate că seamănă cu un ursuleț de pluș pufos, însă nu este așa. Crescătorii le-au îmbunătățit temperamentul în ultimii ani și se crede că mulți dintre Chow cu temperamente dure sunt rezultatul lipsei de dresaj și socializare adecvate în copilărie. Atâta timp cât sunt puși în contact cu copiii, pisicile și alte animale din gospodărie când sunt pui, problemele pot fi prevenite.

Origine Chow Chow

Originea rasei de câini Chow Chow este oarecum învăluită în mister, însă cel mai probabil au venit din Mongolia și Manchuria, unde carnea lor era cândva o delicatesă, iar blana era folosită pentru îmbrăcăminte, după care au fost introduși în China. Acum câteva secole erau folosiți pentru a păzi templele împotriva spiritelor rele. Chow a fost, de asemenea, folosit ca și câine de vânătoare de către aristocrați, câine de pază împotriva hoților, trăgători de sanie și de căruță și câini de pază. Se crede că rasele spitz au apărut inițial din Chow Chow.

Curiozități despre Chow Chow

 • Câinele Chow Chow are o limbă albastră/negricioasă (la fel ca și Shar Pei, ursul polar și girafele!)
 • Acești câini au 44 de dinți, spre deosebire de celelalte rase de câini care au 42.
 • Chow Chow a avut o parte foarte importantă în istoria culturală chineză. Un împărat din secolul al VIII-lea se spune că avea un adăpost cu 5.000 de Chow Chow, îngrijiți de 10.000 de vânători.
 • Psihanalistul Sigmund Freud avea întotdeauna un Chow Chow în cameră când consulta pacienții - parțial pentru că părea să-i facă mult mai dispuși să vorbească despre problemele lor, dar și pentru că Jofi, câinele său preferat, indica întotdeauna când se încheia ora pacientului, astfel că Freud nu trebuia să se uite la ceas.
 • Datorită ochilor adânciți în orbite, câinele Chow Chow are o vedere periferică slabă, așa că asiguraă-te întotdeauna că te apropii de ei din față.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!