Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Gourmet Logo
 Cum să-ți alegi pisica
Pisica gri

7 Rase de pisici gri

5 minute de citit
Gourmet Logo
Sponsorizat de Gourmet

Cu o blană strălucitoare care variază de la nuanțe de argintiu la nuanțe de albastru, pisicile gri sau pisicile cenușii sunt pur și simplu superbe. Citiți în continuare articolul nostru pentru a afla care sunt cele mai cunoscute 7 rase de pisici cu blana gri, pe care cu siguranță le veți adora.

Negre, albe, roșcate, crem, maro, calico sau de culoare gri - pisicile se găsesc în diferite culori și aproape toate nuanțele imaginabile. Însă cele gri au ceva foarte special, nu-i așa? Aceste pisici de-a dreptul magnifice mai sunt cunoscute și sub denumirea de „pisici albastre” datorită strălucirii eterice a blăniței lor, ce se află în perfect contrast cu spectrul vast de culori superbe ale ochilor.

Dacă îți plac pisicile cu această nuanță deosebită și dorești să descoperi care sunt rasele de pisici gri din întreaga lume, începând cu Thailanda, Rusia și până în Europa, te invităm să consulți lista noastră de mai jos.

1. Albastru de Rusia

Cunoscută pentru blana de un gri închis hipnotizant, cu o nuanță argintie strălucitoare și ochi verzi captivanți, Albastru de Rusia este una dintre cele mai populare rase de pisici gri. Deși are o blăniță deasă și pufoasă, s-ar putea să te surprindă faptul că nu provoacă alergii, fiind considerată hipoalergenică.

De aceea, această rasă se potrivește de minune persoanelor care suferă de alergii la păr, dar care își doresc totuși un animal de companie deosebit. Pisica Albastru de Rusia preferă un stil de viață mai liniștit, locuințele spațioase și formează legături puternice cu stăpânii.

2. Chartreux

Chartreux este o pisică de un gri uimitor, cu ochi în nuanțe de auriu, cupru sau portocaliu. Aceasta are o blană incredibil de moale și se spune că pe vremuri a fost foarte căutată printre blănari, zvonindu-se, de asemenea, că lâna „pile de Chartreux" ar fi fost denumită după rasă.

Nu este clar de când există această rasă de pisici gri, însă dovezile atestă că au fost folosite în jurul secolului al XVIII-lea de călugării cărturari de lângă Paris pentru a vâna șobolani. În prezent, este cunoscut faptul că tind să se atașeze de un singur stăpân. De asemenea, pot fi o rasă de pisici destul de independente, ceea ce le face o alegere potrivită pentru cei care trebuie să plece la serviciu zi de zi.

 

3. Domestic Shorthair

Pisicile Domestic Shorthair se găsesc în aproape toate culorile posibile, inclusiv gri și culoarea gri tigrat! Nu au pedigree, deoarece s-au format dintr-un amestec de mai multe rase, însă avantajul este că nu sunt la fel de predispuse la probleme de sănătate, spre deosebire de pisicile de rasă pură.

Deși, de obicei, sunt mai relaxate și au o personalitate jucăușă, este greu de precizat tipul lor de personalitate, fiind strâns legat de rasele de origine care pot fi vaste și necunoscute!

4. British Shorthair

La fel ca Domestic Shorthair, rasa de pisici British Shorthair poate fi întâlnită într-o varietate mare de culori. Cu toate acestea, cea mai populară versiune este cea cu blănița gri închis și ochi strălucitori, aurii sau de culoarea cuprului.

În timpul Primului și celui de-al Doilea Război Mondial, această rasă de pisici gri cu păr scurt a dispărut aproape complet din Marea Britanie.

Din fericire, puținele exemplare rămase au fost înmulțite cu pisicile persane pentru a le conserva. Se știe că au o personalitate destul de relaxată și sunt mai degrabă independente, fiind prietenoase și adorând totodată să fie răsfățate de stăpânii lor.

 

5. Korat

Multe persoane consideră că pisicile Korat arată ca niște norișori argintii datorită blăniței și a ochilor mari, de un verde strălucitor. Această rasă preferă să fie mereu în compania oamenilor și nu tolerează să fie lăsată singură prea mult timp.

 

6. Nebelung

În germană, Nebelung se traduce prin „creatură a ceții”, un nume magic, pe măsura înfățișării lor unice. Blana lungă și strălucitoare a pisicilor Nebelung pare aproape argintie, fiind considerate varianta cu păr lung a rasei Albastru de Rusia. Cu o personalitate blândă și calmă, această pisică gri poate părea uneori destul de timidă.
De fapt, adoră să stea la înălțime pentru a observa împrejurimile și are un temperament foarte jucăuș, așadar asigurați-vă că îi puneți la dispoziție spații înalte de joacă pentru a se cățăra. Cunoscută pentru legătura foarte puternică pe care o formează cu stăpânii, Nebelung este o pisică minunată „de poală” și adoră să fie răsfățată.

 

7. American Shorthair

American Shorthair este o pisică gri întâlnită cel mai des cu modelul blăniței tigrat. Cu un aspect musculos și o blană bogată, această rasă a fost creată inițial pentru a ține rozătoarele departe de casele oamenilor.

Din anumite puncte de vedere seamănă cu British Shorthair, ba chiar au fost folosite pentru a da naștere acestei rase. Pisicile American Shorthair se potrivesc persoanelor mai ocupate, deoarece nu le place atenția excesivă - deși sunt afectuoase și adoră să se joace sau să stea în brațe din când în când.

Aceasta este lista noastră cu cele mai populare 7 rase de pisici gri! Dorești să descoperi mai multe rase de pisici magnifice? Citește și alte articole utile și află totul despre pisici și îngrijirea adecvată a acestora.