Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Korat

Korat

Blana rasei de pisici Korat este scurtă, lucioasă și fină și stă aproape de corp. Are o singură culoare care este o nuanță de albastru punctată cu argintiu. Pielea de pe nas, buzele și pernuțele labelor sunt albastru-gri închis sau lavandă. Are un aspect asemănător rasei Albastra de Rusia, însă are mai degrabă o blană într-un singur strat, nu una dublă, are o formă mai rotunjită și ochii oliv, mai degrabă decât verde smarald. Capul are o formă caracteristică de inimă, cu urechi și ochi mari și o expresie alertă. Corpul este puternic și musculos, nefiind nici lung precum al pisicii Siameze, nici îndesat precum al pisicii British Shorthair.

Important de știut
  • Pisica jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasa dar independentă
  • Pisică liniștită
  • Rase de pisici cu construcție medie
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Pisicile Korat au un temperament liniștit, blând, însă sunt foarte inteligente și jucăușe. Sunt animalele de casă ideale și pot fi foarte devotate companionilor lor umani.

Origine

Țară de origine: Thailanda

Alte denumiri: Si-Sawat

Rasa de pisici Korat este denumită după o provincie thailandeză. În Thailanda, acolo unde rasa este adesea găsită sub numele de „Si-Sawat” (care înseamnă noroc) – o pereche de pisici Korat era dăruită în mod tradițional unei mirese. Este posibil ca o pisică Korat să fi intrat într-o expoziție de pisici britanice în secolul al XIX-lea sub denumirea de pisică Siameză Albastră. Ele au apărut pentru prima dată în America în anii 1950 și de aici au ajuns în Marea Britanie în 1972. Este una dintre puținele rase disponibile într-o singură culoare, în acest caz albastru argintiu.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!