Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Albastră de Rusia

Albastru de Rusia

Albastra de Rusia este o pisică de talie medie spre mare, cu un corp elegant și grațios și picioare lungi și subțiri. Pare să meargă pe vârfuri. Capul este alungit, cu mustăți proeminente și urechi mari. Ochii verzi și plini de viață sunt așezați la distanță și au formă migdalată. Blana este dublă, cu un strat inferior foarte des și este fină, scurtă și moale. Ca textură, blana Albastrei de Rusia este foarte diferită de orice altă rasă și reprezintă marca înregistrată a acestei rase. Deși se numește Albastru de Rusia sau Albastra de Rusia, pot apărea uneori și pisici negre și albe de Rusia. La varietatea cea mai des întâlnită de albastru, culoarea blănii este un albastru uniform cu un luciu argintiu.

Important de știut
 • Pisica jucăușă și curioasă
 • Pisică prietenoasa dar independentă
 • Pisică liniștită
 • Rasă de pisici slabă și elegantă
 • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
 • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
 • Are nevoie de spațiu în aer liber
 • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate Albastru de Rusia

Albastrele de Rusia sunt liniștite și sensibile, uneori timide și rezervate, dar se spune că sunt extrem de loiale companionilor umani pe care și-i aleg. Este posibil să aibă o atitudine prudentă față de străini și să dureze mai mult până dezvoltă o relație de prietenie cu oamenii. Odată instalate într-un mediu iubitor, vor fi bucuroase să se joace cu jucării și să sară, să se cațere și să alerge de jur împrejur, fiind extrem de agile și sprintene.

Origine Albastru de Rusia

Țară de origine: Rusia

Albastra de Rusia a fost inițial cunoscută drept Pisica Arhanghel, deoarece se spune că a ajuns în Europa pe vasele din portul rusesc cu același nume (Arkhangelsk). A fost cunoscută, de asemenea, drept Pisica Spaniolă și Pisica Malteză, îndeosebi în SUA, unde acest ultim nume a persistat până la începutul secolului. Cu toate acestea, există dovezi clare care leagă această pisică de Rusia. Un număr mare de pisici cu blana de culori asemănătoare se găsesc în Scandinavia, iar blana lor deasă indică faptul că trăiesc într-un climat nordic. Deși albastrul este considerat a fi culoarea tipică a acestei rase, se cunosc și pisici negre și albe de Rusia.

Aceste culori au apărut în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, când cele câteva Albastre de Rusia rămase au fost încrucișate cu British Blue și cu Siameză pentru a le menține numărul.

Curiozități despre pisica Albastru de Rusia

 • Unele pisici Albastru de Rusia se nasc cu niște urme, cunoscute sub numele de "dungi fantomă". Aceste dungi sunt o aluzie la gena tabby pe care o poartă toate pisicile, deși, de obicei, se estompează odată cu vârsta.
 • Asociația Cat Fanciers Association (CFA) acceptă numai pisici Albastru de Rusia cu blană albastră, dar alte asociații le acceptă și în alte culori, inclusiv alb și negru.
 • Unii oameni cred că rasa descinde din pisicile țarilor ruși.
 • Uneori sunt numite "Pisici Arhanghel", după punctul lor de origine din Insulele Arhanghel.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!