Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pro Plan logo
Adoptarea unei pisici
Adopt pisica mai in varsta

De ce să adopt o pisică mai în vârstă

6 minute de citit
Pro Plan logo
Sponsorizat de Pro Plan

Când adopți o pisică, medicul veterinar îți va sugera să nu excluzi imediat din opțiunile tale, pisicile mai în vârstă. Există numeroase beneficii când vine vorba de adopția unei pisici adulte. Printre beneficii se numără și faptul că acestea sunt mult mai potrivite pentru persoanele cu un stil de viață alert.

Citește acest articol care te va ajuta să afli care sunt motivele pentru care ar trebui să iei în considerare adopția unei pisici mai în vârstă.

Dacă te gândești să adopți o pisică, nu opta imediat să adopți un pui de pisică drăgălaș. Deși suntem cu toții atrași de pufuleții pufoși și plini de energie, să nu uităm de minunatele feline mai în vârstă. Poate e timpul să aruncăm o privire mai atentă asupra acestor pisici cărora să începem să le oferim iubirea și grijă pe care o merită!

Există atât de multe motive să ne gândim la adopția unei pisici adulte, beneficii pe care poate că nu le-am luat în serios până acum. O pisică mai în vârstă ar putea fi o alegere mult mai potrivită dacă ai un stil de viață alert, deoarece pisica adultă are deja cu o personalitate unică și bine definită.

În adăposturile de animale, pisicile negre își găsesc un cămin cu aproximativ 13% mai greu decât alte pisici. Nu e clar de ce se întâmplă acest lucru, dar statisticile vorbesc de la sine: pisicile negre sunt mai puțin susceptibile în a-și găsi un cămin permanent.

Iată câteva motive minunate pentru care ar trebui să o lasi pe o pisică în vârstă să devină parte din familia ta. Descoperă de ce primirea unei pisici adulte în căminul tău poate aduce atât de multă bucurie și beneficii atunci când îți dorești un prieten blănos.

 

De ce să adopți o pisică în vârstă?

Pentru a-și dezvolta personalitatea unică: preferințe, antipatii, obiceiuri speciale și mici excentricități. Atunci când adopți un pui de pisică, va trece cam un an până când își va forma cu adevărat personalitatea. Ele trec și ele prin perioada lor de "adolescență" cu toate schimbările și haosul specific. Asta lucru face fiecare zi petrecută alături de ele mai interesantă și plină de iubire!

Pe de altă parte, un adăpost de animale e un loc minunat pentru a găsi o pisică în vârstă cu o personalitate unică. Gândindu-te la adopție, descoperi un univers de iubire și înțelegere. Alegerea pisicii potrivite pentru stilul tău de viață devine o călătorie minunată atunci când când te îndrepți spre când optezi pentru o felină cu experiență de viață.

Tu și noua ta prietenă sunteți pe aceeași lungime de undă și știți deja ce așteptări aveți de la această relație. Deci, dacă te întrebi încă dacă să adopți o pisică adultă sau mai în vârstă, iată câteva motive care te vor convinge că este alegerea perfectă pentru tine:

Pisicile mai în vârstă sunt mai puțin predispuse la accidente

Puii de pisică ne topesc inimile cu toate nebuniile lor adorabile, și cu siguranță merită iubirea noastră.

Dar, dacă ești tipul de persoană care pune mare preț pe ordinea și protejarea obiectelor din casă, sau poate nu ai experiență îndelungată cu pisicile, atunci adopția unei pisici mai în vârstă ar putea fi opțiunea ideală pentru tine. Hai să descoperim de ce!

Pisicile adulte nu mai au atâta energie ca în primii lor ani de viață și astfel nu vor mai simți nevoia să se urce pe perdele sau să zgârie pereții. Pisicile mai în vârstă preferă o cameră liniștită cu o priveliște frumoasă, în schimbul unui loc format din tot felul de obstacole în care să se joace și sunt în mod natural mai puțin agitate decât puii de pisică. Pisicile adulte aduc o stare de calm și liniște în casă, departe de zgomotele agitației puilor de pisică.

Cu siguranță, mici incidente pot apărea și în cazul pisicilor mature, dar este mai probabil să fie calme și înclinate să se delecteze la soare decât să provoace haos în sufragerie.

Pisicile adulte sunt deja dresate

Pisicile mai în vârstă vin la pachet cu o bogată experiență de viață. Acest lucru înseamnă că nu va trebui să te îngrijorezi cu privire la experiența lor în utilizarea litierelor sau să faci față unor accidente neplăcute. De asemenea, s-ar putea să ai parte de câteva surprize plăcute, cum ar fi pisica care deja știe câteva trucuri!

Dresajul pisicilor tinere și al puilor poate fi o provocare, în special dacă nu ai experiență cu pisicile – uneori chiar mai dificil decât cu câinii. Dar când adopți o pisică mai în vârstă, vei avea deja la dispoziție toate acele abilități de bază și comportamente esențiale. Este ca și cum ai primi un prieten cu “lecțiile” învățate și cu temele gata făcute!

Pisicile mature au mai puține nevoi

Există multe concepții greșite despre pisicile mai în vârstă. Desigur, le plac momentele de liniște, dar asta nu înseamnă că sunt pisici retrase sau plictisite. Pe măsură ce înaintează în vârstă, ele sunt mai înțelepte și știu să-și dozeze energia.

Cu alte cuvinte, știu să se bucure de liniște la fel de mult ca de jocuri animate. E important să le menținem active prin jocuri, dar nu au nevoie de aceeași doză zilnică de mișcare ca pisicile mai tinere.

Pentru cei care se gândesc dacă să adopte sau nu o pisică mai în vârstă, ar trebui să se gândească serios la programul lor zilnic. Dacă viața ta e una activă, ești ocupat(ă) și timpul tău liber e limitat, să iei acasă o pisică mai în vârstă ar putea fi opșiunea ideală. Seara, când ajungi acasă, poți să te relaxezi lângă ea, fără presiunea de a petrece ore întregi în jocuri zilnice. Este o alegere care îți aduce armonia în viață!

Pisicile în vârstă se potrivesc mai bine unui stil de viață activ

Dacă te întrebi de ce ai opta pentru adopția unei pisici mai în vârstă, e timpul să te gândești bine la programul tău zilnic. Dacă viața ta este mereu în viteză, iar timpul liber e prețios, atunci soluția perfectă poate fi adopția unei pisici în vârstă. Poți să te simți confortabil în patul tău, alături de ea, în serile agitate, fără a te simți vinovat/(ă) că nu-i dedici ore întregi de joacă. Este o alegere care aduce echilibrul și fericirea în viața ta!

Pisicile în vârstă sunt perfecte familii și pentru copii

Fiecare personalitate a pisicii suferă transformări pe măsură ce îmbătrânește. Multe dintre pisicile adulte devin mai răbdătoare și permit copiilor să le ofere dragoste și mângâieri până când aceștia se plictisesc. Să adopți o pisică mai în vârstă, ar putea fi alegerea perfectă pentru o casă în care trăiesc și copii.

Cu condiția să ai grijă să supraveghezi întotdeauna interacțiunile celor mici cu pisica și să-i înveți pe copii să respecte limitele și nevoile animalului, și să-i împiedici să facă lucruri care ar putea irita sau răni pisica.

 

Adoptă pisici în vârstă în căutare de cămin

Pisici timide

Nu doar pisicile mai în vârstă întâmpină dificultăți în a-și găsi un cămin permanent. Pisicile timide și în vârstă tind să se retragă în umbră dintr-un mediu agitat în care toate animalele concurează între ele pentru atenție. Din acest motiv, le este adesea mai greu să găsească un nou cămin și să fie adoptate.

Atunci când iei în considerare adopția unei pisici, ar trebui să te gândești la ce personalitate s-ar potrivi cel mai bine cu stilul tău de viață. O pisică timidă s-ar potrivi mai degrabă într-un mediu liniștit și introvertit, decât într-o casă agitată cu copii mici.

Aceste pisici cu personalitatea lor rezervată iubesc cu toată inima, doar că nu se grăbesc să-și dezvăluie afecțiunea față de străini. Dar când câștigi dragostea lor, este o conexiune profundă și de durată. Nu crezi că ar putea fi începutul unei prietenii pe viață?

Pisici negre

În adăposturile pentru animale, pisicile negre au nevoie de aproximativ 13% mai mult timp pentru a-și găsi un cămin, comparativ cu pisicile cu alte culori de blană. Poate că este o informație surprinzătoare, mai ales având în vedere că vedem atât de multe pisici negre prin cartierele noastre.

Deși motivul pentru această situație nu este pe deplin clar, statisticile arată o realitate tristă: pisicile negre au mai puține șanse să-și găsească un cămin permanent și să fie adoptate.

Această problemă a devenit atât de importantă încât a fost dedicată o Zi Națională a Pisicii Negre (17 August). Această zi își propune să sensibilizeze oamenii cu privire la dificultățile pe care le întâmpină pisicile negre și să celebreze aceste animale de companie minunate, care merită dragostea și o casă la fel de mult ca oricare altă pisică cu blană colorată.

Dar ca să punctăm și ca să fie clar: pisicile negre nu sunt purtătoare de ghinion și nici nu au legătură cu vrăjitoarele.

Adoptând o pisică neagră, poți ajuta la combaterea miturilor care le înconjoară. Așadar, de ce să nu faci o schimbare și să adopți o pisică neagră mai în vârstă?

Atunci când pisicile mai în vârstă ajung în adăpostul pentru animale, aceasta poate fi cu adevărat ultima lor șansă la atenție și dragoste. Competiția cu puii de pisică adorabili și cu pisicile adulte colorate poate fi o provocare atunci când ești o felină neagră în vârstă, dar asta nu înseamnă că pisicile adulte nu sunt la fel de minunate!

Beneficiile de a adopta o pisică mai în vârstă, o pisică timidă sau o pisică neagră sunt diferite de cele de cele oferite de un pui de pisică. S-ar putea ca aceste feline, adesea uitate, să fie o alegere mai bună pentru familia ta și stilul de viață al familiei tale. Prin urmare, ia în considerare toate opțiunile înainte de a adopta o pisică.

Dacă te gândești să adopți o pisică, aaruncă o privire la ghidul nostru pentru pisici, astfel încât să fii pregătiti pentru sosirea noului membru în familia ta. Pisica si medicul veterinar te vor ajuta să treci cu succes prin toate etapele de adaptare.

Dacă te gândești să adopți o pisică, consultă ghidurile noastre cu rase de pisici și cum poți îngriji pisicile, astfel încât să fii pregătit pentru sosirea noului membru în familia ta. Dacă vrei să afli mai multe informații despre anumite rase de pisici, vezi și libăria raselor pure de pisici de pe Purina.ro

Articole similare

Pro Plan