Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Scottish Fold

Scottish Fold

Cea mai vizibilă trăsătură caracteristică a pisicii Scottish Fold sunt urechile, care sunt mici și mult aplecate în față, acoperind canalul auditiv. Vârfurile urechilor sunt rotunjite. Pisica Scottish Fold este de talie medie, cu un corp solid și compact. Capul este rotunjit, cu obraji bine definiți, și este așezat pe un gât scurt. Ochii sunt mari și larg deschiși, cu o expresie drăgălașă. Blana pisicii Scottish Fold este scurtă și deasă. Poate avea diferite culori și modele.

Important de știut
  • Pisică calmă
  • Pisică prietenoasa dar independentă
  • Pisică liniștită
  • Rase de pisici cu construcție medie
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Pisică de interior
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Rasa de pisici Scottish Fold are un temperament plăcut, blând, în ciuda aspectului bizar. Nu este o rasă activă, acest lucru fiind probabil determinat de durerile pe care le simt pisicile atunci când se mișcă.

Origine

Țară de origine: Scoția

Denumită după urechile aplecate înainte, rasa de pisici Scottish Fold a fost văzută pentru prima dată ca o mutație naturală în Scoția în anii 1960. Arbitrii concursurilor de pisici și numeroși chirurgi veterinari au decis că urechile aplecate ale pisicii erau o deformație nedorită și că va fi imposibil ca pisicile să-și curețe urechile. Atunci când pisicile cu urechi aplecate au fost încrucișate între ele, au început să apară și deformități ale coloanei vertebrale, ale picioarelor din spate și ale cozii. Rasa este populară în SUA și în alte părți ale lumii.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!