Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Bengaleză

Bengaleză

Pisica Bengaleză este mare, cu aspect lucios și foarte musculoasă, cu o coadă stufoasă purtată în jos. Aspectul sălbatic al pisicii Bengaleze este sporit de blana ei distinctivă deasă și luxuriantă, pătată sau marmorată. Capul ei mare are urechi mici și mustăți proeminente, iar ochii îi sunt conturați cu negru și migdalați. Coada este stufoasă, ascuțindu-se către vârful negru. Nu există altă rasă de pisici care să aibă aspectul auriu sau perlat pudrat (lucios) găsit la unele pisici Bengaleze. Această rasă poate fi foarte pretențioasă din cauza nivelului de activitate crescut.

Important de știut
  • Pisică foarte activă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică foarte vorbăreață
  • Rasă de pisici slabă și elegantă
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Pisică de exterior
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Pisicile Bengaleze sunt de obicei afectuoase. Prin natura lor sunt extrem de energice și jucăușe. Pisicile Bengaleze sunt inteligente și par să privească totul în jurul lor, întrebându-se „oare pot sa mă joc cu asta?” Sunt agile, le place să se cațere și pot fi gălăgioase, cu o voce distinctivă care a fost descrisă drept gângurit sau ciripit, ori drept un sunet bizar hârșâit. Pisicile Bengaleze sunt o rasă foarte vocală și au un vocabular bogat, care uneori poate fi destul de strident, în special în situații necunoscute. Au nevoie de companie în timpul zilei pentru a nu se plictisi, precum și oportunități de a se cățăra și a simula vânătoarea.

Origine Bengaleză

Țară de origine: USA

Pisica Bengaleză este o rasă relativ nouă care a fost creată inițial prin încrucișarea unei pisici leopard asiatice cu o pisică domestică din SUA. Pisica bengaleză își ia numele de la denumirea latină a strămoșului ei, Felis Bengalensis (Pisica Leopard Asiatică). Scopul dezvoltării rasei de pisici domestice bengaleze a fost acela de a păstra o cât mai mare asemănare fizică cu frumosul ei strămoș sălbatic și, în același timp, noua rasă domestică a fost gândită să fie un companion de familie plăcut și de încredere.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!