Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

Rasă de salon, câinele Yorkshire Terrier este cel mai mult cunoscut pentru cozile lui bogate cu o textură similară cu cea a părului uman. Culoarea blănii este și ea neobișnuită, fiind de un albastru metalic cu auriu (cafeniu). Are un aer important ținându-și capul ridicat. Masculii au o înălțime de aproximativ 18-20 de centimetri și nu cântăresc mai mult de 3,2 kilograme.

Yorkshire Terrier
  • Mărime : Cățel de salon
  • Îngrijire : Zilnic
Yorkshire Terrier
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Nu există
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Da
  • Grup : Căței de salon
Yorkshire Terrier
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mediu

Origine

Se crede că țesătorii scoțieni au adus cu ei un terrier mic în perioada imigrației din Scoția în Yorkshire și Lancanshire în anii 1850. Acești „Scotch Terriers” cunoscuți uneori drept „Halifax Terriers”, s-au încrucișat cu terrieri mici locali. Se crede că Yorkies au în descendența lor și Manchester Terrier, Maltez, Skye, Dandie Dinmont și Paisley Terrier. Prezentat drept Scotch Terrier în 1861, câinele a devenit ulterior cunoscut drept rasa de câini Yorkshire Terrier și a fost recunoscut ca atare de British Kennel Club în 1886.

Personalitate

Yorkshire Terrier este un câine mic cu atitudine. Este un câine care într-o secundă se cuibărește bucuros pe genunchii bunicii și așteaptă să fie mângâiat, iar în cealaltă secundă face un salt prin aer și se înfige în câinele vecinului pentru a-i arăta cine este șeful. Yorkie este până la urmă un terrier și își va proteja teritoriul cu vitejie.

Sănătate

Câinii Yorkshire Terrier au de obicei o viață lungă. Cu toate acestea, sunt predispuși la probleme oculare, dislocarea temporară a rotulelor, o boală specifică osului coapsei, pietre la vezică, o boală a traheei și o boală congenitală a ficatului.

Exerciții

Pentru a menține un Yorkie sănătos și în formă, mișcarea zilnică e obligatorie. Câinilor Yorkshire Terrier le place să se plimbe și vor tropăi kilometri întregi dacă li se permite. O plimbare scurtă îl va mulțumi atâta timp cât poate adulmeca prin preajmă și cât timp are parte de stimulare mentală. Reține că nu este totuși doar un câine de salon și îi place să alerge, să prindă și să se joace ca oricărui câine. Un adult are nevoie de minimum o jumătate de oră de mișcare în fiecare zi.

Nutriție

Câinii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana unui Yorkshire Terrier trebuie să fie periată zilnic folosind o perie și un pieptene pentru a te asigura că îndepărtezi toți câlții. Moțul de păr trebuie desfăcut, periat și prins la loc. Păstrarea unui elastic zile în șir îi va distruge blana. Blana de sub coadă și din jurul ei trebuie verificată. Dinții vor fi de asemenea periați zilnic deoarece în gura se poate strânge mâncare și se pot forma carii. Odată ce ai învățat cum se face, îngrijirea zilnică nu ar trebui să îți ia mai mult de 15 minute.