Câinele Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier
Rasă de talie mică, Yorkshire Terrier este cel mai mult cunoscut pentru cozile lui bogate cu o textură similară cu cea a părului uman. Culoarea blănii este și ea neobișnuită, fiind de un albastru metalic cu auriu (cafeniu). Are un aer important ținându-și capul ridicat. Masculii au o înălțime de aproximativ 18-20 de centimetri și nu cântăresc mai mult de 3,2 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine tip jucărie
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Se crede că țesătorii scoțieni au adus cu ei un terrier mic în perioada imigrației din Scoția în Yorkshire și Lancanshire în anii 1850. Acești „Scotch Terriers” cunoscuți uneori drept „Halifax Terriers”, s-au încrucișat cu terrieri mici locali. Se crede că Yorkies au în descendența lor și Manchester Terrier, Maltez, Skye, Dandie Dinmont și Paisley Terrier. Prezentat drept Scotch Terrier în 1861, câinele a devenit ulterior cunoscut drept rasa de câini Yorkshire Terrier și a fost recunoscut ca atare de British Kennel Club în 1886.

Personalitate

Yorkshire Terrier este un câine mic cu atitudine. Este un câine care într-o secundă se cuibărește bucuros pe genunchii bunicii și așteaptă să fie mângâiat, iar în cealaltă secundă face un salt prin aer și se înfige în câinele vecinului pentru a-i arăta cine este șeful. Yorkie este până la urmă un terrier și își va proteja teritoriul cu vitejie.

Sănătate

Câinii Yorkshire Terrier au de obicei o viață lungă. Cu toate acestea, sunt predispuși la probleme oculare, dislocarea temporară a rotulelor, o boală specifică osului coapsei, pietre la vezică, o boală a traheei și o boală congenitală a ficatului.

Exerciții

Pentru a menține un Yorkie sănătos și în formă, mișcarea zilnică e obligatorie. Câinilor Yorkshire Terrier le place să se plimbe și vor tropăi kilometri întregi dacă li se permite. O plimbare scurtă îl va mulțumi atâta timp cât poate adulmeca prin preajmă și cât timp are parte de stimulare mentală. Reține că, deși e un câine de talie mică, și îi place să alerge, să prindă și să se joace ca oricărui câine. Un adult are nevoie de minimum o jumătate de oră de mișcare în fiecare zi.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, iar stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Hrana pentru câinii de talie mică este creată pentru a conține nutrienți cheie de care aceștia au nevoie și este special concepută pentru cavitatea bucală de dimensiuni mici a câinilor de talie mică, cum este hrana uscată PURINA® ONE® Mini ADULT, o combinație de bulete crocante și bulete cu o textură mai moale special concepute pentru cavitatea bucală de dimensiuni mici a câinelui. Aceasta încurajează, de asemenea, mestecatul și îmbunătățește digestia, susținând un sistem imunitar puternic și sănătatea orală.

Îngrijire

Blana unui Yorkshire Terrier trebuie să fie periată zilnic folosind o perie și un pieptene pentru a te asigura că îndepărtezi toți câlții. Moțul de păr trebuie desfăcut, periat și prins la loc. Păstrarea unui elastic zile în șir îi va distruge blana. Blana de sub coadă și din jurul ei trebuie verificată. De asemenea, este important să acorzi atenție și igienei dinților, care trebuie periați zilnic, deoarece pot rămâne resturi de hrană în gură și se vor forma carii. Pentru întreținerea igienei orale sunt ideale și recompensele pentru câini, cum este PURINA® DENTALIFE® pentru câini de talie mică, științific dovedit că ajută la curățarea dinților, chiar și a celor situați în zone greu de pătruns și care sunt vulnerabili la apariția tartrului și a plăcii bacteriene. Odată ce ai învățat cum se face, îngrijirea zilnică nu ar trebui să îți ia mai mult de 15 minute.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.