OpenOpen

West Highland White Terrier

West Highland White Terrier

Blana frumoasă și mițoasă, nasul mic și rotund, urechile ascuțite, fac foarte atractivă această rasă. Corpul acestor câini este compact, iar capul are un aspect de vulpe. Totuși, blana albă este trăsătura lor distinctă: o blană dublă, cu stratul superior din păr drept și tare și stratul inferior moale și bogat. Un Highland Westie adult măsoară 28 centimetri și cântărește 7-10 kilograme.

West Highland White Terrier
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
West Highland White Terrier
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Terrier
West Highland White Terrier
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

West Highland White Terrier a fost crescut pentru a vâna vidre, vulpi și paraziți. De la fondul de terrieri cu blana aspră din Scoția au fost selectați cățelandri albi pentru a forma această rasă. James 1, Regele Angliei England la 1620, a cerut câțiva „câini mici și albi de pământ” de la Argyleshire în Scoția, iar cel mai probabil aceștia au fost Westies! Col Malcolm of Poltalloch, Argyleshire, și-a împușcat și ucis accidental terrierul preferat (unul închis la culoare) și de atunci a jurat să aibă doar câini albi – numiți atunci Poltalloch Terriers. Moșia Ducelui de Argyll de la Dumbartonshire se numea Roseneath, iar în secolul al XIX-lea acești Terriers albi au fost cunoscuți drept Terrieri Roseneath în onoarea patronajului și interesului său.

Personalitate

West Highland White Terrier este obraznic, încrezător și afectuos, complet loial familiei sale. Este atent și curajos, fiind un bun câine de pază și poate de asemenea să fie isteț și încăpățânat. Cu toate acestea, trebuie să fie prezentat pisicilor atunci când este pui, pentru că în caz contrar le va alerga când mai crește. Poate avea o umbră de răutate, deci se recomandă dresajul!

Sănătate

Cea mai frecventă problemă de sănătate o reprezintă alergiile pielii. Rasa poate fi afectată și de o afecțiune moștenită a osului maxilarului.

Exerciții

West Highland White Terrier are nevoie de mișcare. Sunt căței energici care adoră să se joace cu mingea. Le place să sape și unii dintre ei o iau la sănătoasă, deci trebuie să te asiguri că grădina este bine împrejmuită. Orientativ, un adult are nevoie de aproximativ o oră de mișcare în fiecare zi, deși acești câini activi vor accepta bucuros mai mult!

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Atunci când un West Highland White Terrier se murdărește, cel mai bine este să lași noroiul să se usuce pe el, apoi să-l perii. Blana are nevoie de țesălare manuală de două sau trei ori pe an la un îngrijitor profesionist. O îngrijire săptămânală este tot ce trebuie pentru a scăpa de părul căzut.