West Highland White Terrier

West Highland White Terrier
Blana frumoasă și mițoasă, nasul mic și rotund, urechile ascuțite, fac foarte atractivă această rasă. Corpul acestor câini este compact, iar capul are un aspect de vulpe. Totuși, blana albă este trăsătura lor distinctă: o blană dublă, cu stratul superior din păr drept și tare și stratul inferior moale și bogat. Un Highland Westie adult măsoară 28 centimetri și cântărește 7-10 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

West Highland White Terrier a fost crescut pentru a vâna vidre, vulpi și paraziți. De la fondul de terrieri cu blana aspră din Scoția au fost selectați cățelandri albi pentru a forma această rasă. James 1, Regele Angliei England la 1620, a cerut câțiva „câini mici și albi de pământ” de la Argyleshire în Scoția, iar cel mai probabil aceștia au fost Westies! Col Malcolm of Poltalloch, Argyleshire, și-a împușcat și ucis accidental terrierul preferat (unul închis la culoare) și de atunci a jurat să aibă doar câini albi – numiți atunci Poltalloch Terriers. Moșia Ducelui de Argyll de la Dumbartonshire se numea Roseneath, iar în secolul al XIX-lea acești Terriers albi au fost cunoscuți drept Terrieri Roseneath în onoarea patronajului și interesului său.

Personalitate

West Highland White Terrier este obraznic, încrezător și afectuos, complet loial familiei sale. Este atent și curajos, fiind un bun câine de pază și poate de asemenea să fie isteț și încăpățânat. Cu toate acestea, trebuie să fie prezentat pisicilor atunci când este pui, pentru că în caz contrar le va alerga când mai crește. Poate avea o umbră de răutate, deci se recomandă dresajul!

Sănătate

Cea mai frecventă problemă de sănătate o reprezintă alergiile pielii. Rasa poate fi afectată și de o afecțiune moștenită a osului maxilarului.

Exerciții

West Highland White Terrier are nevoie de mișcare. Sunt căței energici care adoră să se joace cu mingea. Le place să sape și unii dintre ei o iau la sănătoasă, deci trebuie să te asiguri că grădina este bine împrejmuită. Orientativ, un adult are nevoie de aproximativ o oră de mișcare în fiecare zi, deși acești câini activi vor accepta bucuros mai mult!

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Atunci când un West Highland White Terrier se murdărește, cel mai bine este să lași noroiul să se usuce pe el, apoi să-l perii. Blana are nevoie de țesălare manuală de două sau trei ori pe an la un îngrijitor profesionist. O îngrijire săptămânală este tot ce trebuie pentru a scăpa de părul căzut.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.