Welsh Corgi (Pembroke)

Welsh Corgi (Pembroke)
Pembroke Corgi este un câine scund, îndesat, cu picioare scurte și o față de vulpe. Blana lor dreaptă, de lungime medie, este rezistentă la apă și poate fi roșie, neagră samur, cafenie, neagră cu cafeniu, cu sau fără pete albe. Un Pembroke adult măsoară 25 – 30 de centimetri, masculii cântărind 10 – 12 kilograme, iar femelele 9 – 11 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Înregistrările arată că rasa de câini Pembroke Welsh Corgi există încă din 920 î.e.n. Se crede că au fost creați de țesătorii flamanzi și că erau foarte populari în secolele XIV – XVIII ca și conducători ale vitelor. Corgi Cardigan și Pembroke au fost recunoscute ca rase separate în 1934.

Personalitate

Pembroke Corgi este în general un cățel ascultător și activ. Este îndrăzneț, sociabil și prietenos – niște câini mari în corpuri mici. Sunt ascultători și loiali familiei și sunt ideali într-o familie activă, ocupată. Sunt buni câini de pază, fiind activi în casă și gata oricând să anunțe vizitatorii.

Sănătate

Welsh Corgi (Pembroke) este în general o rasă foarte rezistentă. Însă, ca multe alte rase, pot suferi de boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante. Forma corpului lor îi predispune de asemenea la hernie de disc.

Exerciții

Deși are picioare scurte, Pembroke Corgi a fost crescut să mâne vitele și încă are multă energie și determinare. Un adult are nevoie de minim o oră de mișcare.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana unui Pembroke Welsh Corgi este de lungime medie, dreaptă și rezistentă la apă, cu un strat inferior dens. Această blană are nevoie de puțin timp pentru îngrijire. Câinii trebuie să fie periați pentru a îndepărta părul căzut și mort. Dacă se plimbă prin noroi e ușor să cureți murdăria după ce se usucă.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.