OpenOpen

Visla cu păr sârmos

Visla cu păr sârmos

Vizsla cu păr sârmos este un câine activ de talie medie, activ cu blana aspră și sârmoasă de culoare aurie cu roșcat. Au o mustață distinctă și sprâncene stufoase. Au un aspect nobil și grațios și creează impresia de multă rezistență. Masculii adulți au o înălțime de aproximativ 58 – 62 centimetri, iar femelele 54 - 58 centimetri. Ei cântăresc 20 – 30 kilograme.

Visla cu păr săr sârmos
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Visla cu păr săr sârmos
  • Blană : Scurt/aspru
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : De obicei liniștit
  • Alergii : Nu
  • Grup : Câine de vânătoare
Visla cu păr săr sârmos
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Scăzut

Origine

Gravuri care datează de acum 1.000 de ani arată vânătorii maghiari (primii coloniști din Ungaria) însoțiți de câini și șoimi. Acești câini erau foarte asemănători cu rasa de câini Vizsla cu păr sârmos de astăzi. Atunci când maghiarii au plecat către alte țări și-au luat câinii cu ei, ceea ce a dus la încrucișări cu alte rase, însă au fost aproape de extincție din cauza celor două Războaie Mondiale. Rasa mai există astăzi doar pentru că au fost scoși câțiva câini prin contrabandă în această perioadă. Creșterea selectivă recentă a dus la dezvoltarea rasei Vizsla cu păr sârmos ca vânător, pointer și retriever universal. Varietatea cu păr sârmos a fost dezvoltată în anii 1930 și devine din ce în ce mai cunoscută printre vânători, deoarece rezistă la temperaturi mai scăzute și apă mai rece mai bine decât varietatea cu păr scurt.

Personalitate

Vizsla cu păr sârmos se bucură să petreacă timp în aer liber și se integrează cel mai bine într-o familie care locuiește la țară. Sunt foarte afectuoși și loiali și în mod natural protectori cu cei dragi. Vor fi fericiți să fie câini de familie și de lucru în același timp. Învață repede și sunt dornici să-i bucure pe ceilalți, dar sunt foarte sensibili, deci este deosebit de important ca dresajul să fie amuzant și blând.

Sănătate

Vizsla cu păr sârmos este o rasă relativ sănătoasă, cu puține probleme de sănătate recunoscute la scară largă.

Exerciții

Vizsla cu păr sârmos cere multă mișcare și trebuie să fie menținut activ; un câine adult are nevoie de peste două ore de mișcare pe zi. După cum te poți aștepta, având în vedere fondul lui de HPR, îi plac foarte mult jocurile de recuperare (pe pământ și în apă), deși se va implica plin de entuziams în majoritatea sporturilor canine cum ar fi agilitatea.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana necesită o îngrijire foarte atentă. Blana sârmoasă de pe gât și corp are maxim 4 centimetri în lungime. Stratul inferior este mai des în lunile de iarnă. Părul de pe față formează o mică barbă pe bărbie, iar sprâncenele sunt dese. Părul mort sau căzut poate fi îndepărtat cu mâna.