Belgian Shepherd Dog Tervueren

Belgian Shepherd Dog Tervueren
Tervueren este un câine de talie medie, cu păr lung și aspect pătrățos. Deși publicul larg îi confundă adesea cu ciobănescul german cu păr lung, Tervueren se diferențiază printr-un aspect mai pătrățos, o osatură mai fină și un cap mai rafinat. Rasa de câini Terveuren este cafenie, roșcată sau gri cu umbre negre la vârfurile părului. Masculii adulți măsoară 61 – 66 de centimetri, iar femelele 56 – 61 de centimetri. Cântăresc 27,5 - 28,5 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Există patru varietăți de Ciobănesc Belgian: Groenendael, Tervueren, Malinois și Laeken – denumite după zonele din Belgia din care provin. Tervueren seamănă mai mult cu Groenendael decât ceilalți doi. Se crede că doi câini ciobănești cafenii cu păr lung cu vârfuri negre au fost încrucișați cu fondul de bază Groenendael. Puiul rezultat a devenit strămoșul câinelui Tervueren. În anii 1940 rasa de câini Tervueren a ajuns pe cale de dispariție; totuși, în anii 1950 a reapărut interesul pentru această rasă.

Personalitate

Tervueren este un companion afectuos și devotat care își va proteja casa și familia. Ca și alte rase cu tendințe de apărare, nu este recomandat să le încurajezi instinctul de apărare când sunt pui, deoarece ar putea începe să te apere în situații inadecvate. Instinctele lor naturale de apărare vor apărea dacă și când este necesar. Cu toate acestea, au un dezvoltat simț al umorului și învață foarte ușor.

Sănătate

Ca multe alte rase, toate varietățile de Belgian pot suferi de boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce probleme de mobilitate). Controlul ochilor și evaluarea șoldurilor înainte de împerechere sunt de aceea importante. Acest tip de Ciobănesc Belgian în particular este de asemenea predispus către epilepsie.

Exerciții

Tervueren are nevoie de peste două ore de antrenament zilnic și stimulare mentală. Foarte ușor de dresat, el poate excela la agilitate, supunere și alte sporturi canine. Sunt câini foarte activi și nu ar trebui luați în considerare ca animale de companie dacă urmează să fie lăsați siguri toată ziua.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei au nevoie de un raport nutrițional variat, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Tervueren este un câine cu părul lung care necesită multă îngrijire. Are un strat superior de blană lung, drept și bogat, cu un strat inferior deosebit de dens. Acest strat inferior năpârlește de două ori pe an în cazul femelelor și în general o singură dată pe an în cazul masculilor.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.