OpenOpen

Tervueren Ciobănesc Belgian

Tervueren Ciobănesc Belgian

Tervueren este un câine de talie medie, cu păr lung și aspect pătrățos. Deși publicul larg îi confundă adesea cu ciobănescul german cu păr lung, Tervueren se diferențiază printr-un aspect mai pătrățos, o osatură mai fină și un cap mai rafinat. Rasa de câini Terveuren este cafenie, roșcată sau gri cu umbre negre la vârfurile părului. Masculii adulți măsoară între 61 – 66 de centimetri, iar femelele 56 – 61 de centimetri. Cântăresc între 27,5 - 28,5 kilograme.

Tervueren Ciobănesc Belgian
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Tervueren Ciobănesc Belgian
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Pastoral
Tervueren Ciobănesc Belgian
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mare

Origine

Există patru varietăți de Ciobănesc Belgian: Groenendael, Tervueren, Malinois și Laeken – denumite după zonele din Belgia din care provin. Tervueren seamănă mai mult cu Groenendael decât ceilalți doi. Se crede că doi câini ciobănești cafenii cu păr lung cu vârfuri negre au fost încrucișați cu fondul de bază Groenendael. Puiul rezultat a devenit strămoșul câinelui Tervueren. În anii 1940 rasa de câini Tervueren a ajuns pe cale de dispariție; totuși, în anii 1950 a reapărut interesul pentru această rasă.

Personalitate

Tervueren este un companion afectuos și devotat care își va proteja casa și familia. Ca și alte rase cu tendințe de apărare, nu este recomandat să le încurajezi instinctul de apărare când sunt pui, deoarece ar putea începe să te apere în situații inadecvate. Instinctele lor naturale de apărare vor apărea dacă și când este necesar. Cu toate acestea, au un dezvoltat simț al umorului și învață foarte ușor.

Sănătate

Ca multe alte rase, toate varietățile de Belgian pot suferi de boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce probleme de mobilitate). Controlul ochilor și evaluarea șoldurilor înainte de împerechere sunt de aceea importante. Acest tip de Ciobănesc Belgian în particular este de asemenea predispus către epilepsie.

Exerciții

Tervueren are nevoie de peste două ore de antrenament zilnic și stimulare mentală. Foarte ușor de dresat, el poate excela la agilitate, supunere și alte sporturi canine. Sunt câini foarte activi și nu ar trebui luați în considerare ca animale de companie dacă urmează să fie lăsați siguri toată ziua.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei au nevoie de un raport nutrițional variat, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Tervueren este un câine cu părul lung care necesită multă îngrijire. Are un strat superior de blană lung, drept și bogat, cu un strat inferior deosebit de dens. Acest strat inferior năpârlește de două ori pe an în cazul femelelor și în general o singură dată pe an în cazul masculilor.