Australian Terrier

Australian Terrier
Câinii Terrier Australian diferă de alți terrieri prin faptul că au un gât și un spate lung comparativ cu înălțimea lor. Blana este aspră și dreaptă în partea de sus și mai moale dedesubt, și poate fi roșcată sau poate avea diverse nuanțe de albastru cu cafeniu. Un Aussie are o înălțime de aproximativ 25,5 cm la greabăn la vârstă adultă șî cântărește aproximativ 6,5kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de câini Terrier Australian a fost creată la începutul secolului al XIX-lea pentru a lucra în condiții de teren accidentat, pentru a vâna șerpi și rozătoare la ferme și în minele de aur, precum și pentru a servi drept câine de fermă în general. Rasa a fost creată din terrieri importați din nordul Angliei și al Scoției – inclusiv strămoși raselor Dandie Dinmont Terrier, Skye și Yorkshire, și vechii Black and Tan Terrier și Scotch Terrier. Rezultatul a fost câinele Terrier Australian, al cărui prim club de rasă a fost înființat în Australia în 1887. Recunoașterea oficială a fost acordată de Kennel Club of Great Britain în 1936, iar în 1958 rasa a fost acceptată de American Kennel Club.

Personalitate

Prietenos și sociabil, Aussie vrea să vă bucure și savurează din plin contactul cu oamenii și laudele acestora, astfel încât este ușor de dresat – spre deosebire de alți terrieri! Nu este agresiv, însă își va apăra teritoriul dacă este provocat de alt câine. Nu este o rasă guralivă, însă va lătra dacă el crede că împrejurările o impun.

Sănătate

Rasa de câini Terrier Australian este în general o rasă sănătoasă, având doar câteva probleme specifice rasei.

Exerciții

Este necesară aproximativ o oră de antrenament pe zi, deși va fi fericit să accepte mai mult – în fond, acest câine a fost atât un terrier de lucru, cât și un câine de companie! În afară de plimbări și jocuri, acestor câini le plac sporturile de agilitate, supunere și alte sporturi canine.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Un câine Terrier Australian în stare foarte bună va pierde foarte puțin păr. Sunt ușor de țesălat și au o blană rezistentă la intemperii, cu o lungime de aproximativ 6,35cm. Stratul inferior este scurt și moale. Trebuie să fie periați și pieptănați cel puțin o dată pe săptămână, iar urechile trebuie verificate pentru a vă asigura că nu există păr care blochează canalele auditive. Dacă este necesar, părul va fi smuls, nu tăiat.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.