OpenOpen

Terrierul Australian

Terrierul Australian

Câinii Terrier Australian diferă de alți terrieri prin faptul că au un gât și un spate lung comparativ cu înălțimea lor. Blana lor este aspră și dreaptă în partea de sus și mai moale dedesubt, și poate fi roșcată sau poate avea diverse nuanțe de albastru cu cafeniu. Un Aussie are o înălțime de aproximativ 25,5cm la greabăn la vârstă adultă șî cântărește aproximativ 6,5kg.

Terrierul Australian
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Terrierul Australian
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Terrier
Terrierul Australian
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mare

Origine

Rasa de câini Terrier Australian a fost creată la începutul secolului al XIX-lea pentru a lucra în condiții de teren accidentat, pentru a vâna șerpi și rozătoare la ferme și în minele de aur, precum și pentru a servi drept câine de fermă în general. Rasa a fost creată din terrieri importați din nordul Angliei și al Scoției – inclusiv strămoși raselor Dandie Dinmont Terrier, Skye și Yorkshire, și vechii Black and Tan Terrier și Scotch Terrier. Rezultatul a fost câinele Terrier Australian, al cărui prim club de rasă a fost înființat în Australia în 1887. Recunoașterea oficială a fost acordată de Kennel Club of Great Britain în 1936, iar în 1958 rasa a fost acceptată de American Kennel Club.

Personalitate

Prietenos și sociabil, Aussie vrea să vă bucure și savurează din plin contactul cu oamenii și laudele acestora, astfel încât este ușor de dresat – spre deosebire de alți terrieri! Nu este agresiv, însă își va apăra teritoriul dacă este provocat de alt câine. Nu este o rasă guralivă, însă va lătra dacă el crede că împrejurările o impun.

Sănătate

Rasa de câini Terrier Australian este în general o rasă sănătoasă, având doar câteva probleme specifice rasei.

Exerciții

Este necesară aproximativ o oră de antrenament pe zi, deși va fi fericit să accepte mai mult – în fond, acest câine a fost atât un terrier de lucru, cât și un câine de companie! În afară de plimbări și jocuri, acestor câini le plac sporturile de agilitate, supunere și alte sporturi canine.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Un câine Terrier Australian în stare foarte bună va pierde foarte puțin păr. Sunt ușor de țesălat și au o blană rezistentă la intemperii, cu o lungime de aproximativ 6,35cm. Stratul inferior este scurt și moale. Trebuie să fie periați și pieptănați cel puțin o dată pe săptămână, iar urechile trebuie verificate pentru a vă asigura că nu există păr care blochează canalele auditive. Dacă este necesar, părul va fi smuls, nu tăiat.