OpenOpen

Terrier de Norfolk

Terrier de Norfolk

Terrierul de Norfolk este unul dintre cei mai mici terrieri care există azi. Are o blană sârmoasă, tare, dreaptă, și rezistentă la apă, care poate avea toate nuanțele de roșu, galben pai, negru și cafeniu sau gri. În mod ideal acești terrieri măsoară 25 de centimetri la greabăn și cântăresc aproximativ 4 – 5 kilograme.

Terrier de Norfolk
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Terrier de Norfolk
  • Blană : Scurt/aspru
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Terrier
Terrier de Norfolk
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Scăzut

Origine

Rasa de câini Terrier de Norfolk există de peste 100 de ani. Strămoșii acestui câine mic ar putea să fie, printre alții, Border Terrier și strămoșii lui, Cairn Terrier și un terrier roșu din Irlanda. La sfârșitul anilor 1800 el era foarte popular printre studenții de la Universitatea Cambridge, devenind mascota acestora. Câinele era cunoscut inițial ca Terrierul de Norwich. Unii dintre acești câini aveau urechile ridicate și ascuțite, iar alții aveau urechile atârnate aproape de cap. În 1965 terrierul cu urechile căzute a fost redenumit Terrier de Norfolk.

Personalitate

Terrierii de Norfolk sunt niște căței inteligenți, vioi și prietenoși care pot fi ușor recalcitranți uneori. Se înțeleg bine cu copiii mai mari și multe dintre persoanele mai vârstnice dar active par să prefere această rasă. Ar trebui să fie socializați de la o vârstă fragedă, îndeosebii cu pisicile, pentru că dacă li se acordă cea mai mică șansă le vor alerga. Le place să latre și să sape, așa că trebuie să le canalizezi corect aceste instincte.

Sănătate

Ca multe alte rase mici, pot suferi de dislocarea temporară a rotulelor, însă în general Terrierul de Norfolk este o rasă rezistentă.

Exerciții

Acest terrier micuț se va adapta la viața în oraș, însă preferă viața la țară. Le place să stea afară și nimic nu-i face mai fericiți decât să fie lăsați să sape ore întregi – o groapă de săpat pentru câini în grădină ar fi cea mai apreciată! Un adult va avea nevoie de aproximativ o oră de mișcare pe zi.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana tare și sârmoasă este relativ ușor de menținut în bună stare cu un periaj zilnic o dată sau de două ori pe săptămână. Bana va avea de asemenea nevoie de țesălare cu mâna o dată sau de două ori pe an. Un îngrijitor profesionist sau crescătorul vor putea să te sfătuiască în acest sens.