Norfolk Terrier

Norfolk Terrier
Terrierul de Norfolk este unul dintre cei mai mici terrieri care există azi. Are o blană sârmoasă, tare, dreaptă, și rezistentă la apă, care poate avea toate nuanțele de roșu, galben pai, negru și cafeniu sau gri. În mod ideal acești terrieri măsoară 25 de centimetri la greabăn și cântăresc aproximativ 4 – 5 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de câini Terrier de Norfolk există de peste 100 de ani. Strămoșii acestui câine mic ar putea să fie, printre alții, Border Terrier și strămoșii lui, Cairn Terrier și un terrier roșu din Irlanda. La sfârșitul anilor 1800 el era foarte popular printre studenții de la Universitatea Cambridge, devenind mascota acestora. Câinele era cunoscut inițial ca Terrierul de Norwich. Unii dintre acești câini aveau urechile ridicate și ascuțite, iar alții aveau urechile atârnate aproape de cap. În 1965 terrierul cu urechile căzute a fost redenumit Terrier de Norfolk.

Personalitate

Terrierii de Norfolk sunt niște căței inteligenți, vioi și prietenoși care pot fi ușor recalcitranți uneori. Se înțeleg bine cu copiii mai mari și multe dintre persoanele mai vârstnice dar active par să prefere această rasă. Ar trebui să fie socializați de la o vârstă fragedă, îndeosebii cu pisicile, pentru că dacă li se acordă cea mai mică șansă le vor alerga. Le place să latre și să sape, așa că trebuie să le canalizezi corect aceste instincte.

Sănătate

Ca multe alte rase mici, pot suferi de dislocarea temporară a rotulelor, însă în general Terrierul de Norfolk este o rasă rezistentă.

Exerciții

Acest terrier micuț se va adapta la viața în oraș, însă preferă viața la țară. Le place să stea afară și nimic nu-i face mai fericiți decât să fie lăsați să sape ore întregi – o groapă de săpat pentru câini în grădină ar fi cea mai apreciată! Un adult va avea nevoie de aproximativ o oră de mișcare pe zi.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana tare și sârmoasă este relativ ușor de menținut în bună stare cu un periaj zilnic o dată sau de două ori pe săptămână. Bana va avea de asemenea nevoie de țesălare cu mâna o dată sau de două ori pe an. Un îngrijitor profesionist sau crescătorul vor putea să te sfătuiască în acest sens.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.