OpenOpen

Staffordshire Bull Terrier / Staffie

Staffordshire Bull Terrier / Staffie

Musculos și cu blana moale, Staffordshire Bull Terrier combină atât componenta „bull” cât și cea de „terrier” în aspectul său fizic și dă impresia de forță și agilitate. Masculii adulți au o înălțime de 36 – 41 de centimetri si cântăresc 13 – 17 kilograme, iar femelele 11 – 15 kilograme. Blana scurtă și moale poate fi roșie, cafenie, albă, neagră, tărcată, sau poate avea oricare dintre aceste culori în combinație cu alb.

Staffordshire Bull Terrier / Staffie
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Staffordshire Bull Terrier / Staffie
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Terrier
Staffordshire Bull Terrier / Staffie
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mare

Origine

Originile rasei Staffordshire Bull Terrier pot fi găsite în secolul al XIX-lea, când asmuțirea taurilor și a urșilor a fost declarată ilegală. S-a inventat atunci un nou „sport” – luptele de câini – astfel că Bulldogul și Terrierul au fost încrucișați pentru a produce rasa Bull and Terrier, din care descinde Staffordshire Bull Terrier. Popular printre oamenii din toate clasele sociale, inclusiv clasa muncitoare din epoca Victoriană, „Staffie” era deseori crescut în case mici și aglomerate, cu familii mari – situație căreia i se poate atribui temperamentul lui tradițional blând față de persoanele de toate vârstele.

Personalitate

În relația cu oamenii, un Staffordshire Bull Terrier bine crescut și bine socializat ar trebui să aibă un temperament impecabil și să fie deosebit de blând (poate uneori gălăgios) cu oamenii. Însă cu alți câini sau alte animale, Staffordshire Bull Terrierii pot fi mai puțin prietenoși, deși depinde foarte mult de socializarea timpurie și de dresaj. Unii dintre câinii Staffordshire Terrier trăiesc în perfectă armonie cu alți câini și pisici; alții nu pot fi lăsați fără lesă în zone în care s-ar putea întâlni cu alți câini. Socializarea timpurie și susținută este esențială.

Sănătate

Rasa de câini Staffordshire Bull Terrier este în general o rasă foarte rezistentă, cu puține probleme specifice rasei. Ca multe alte rase, acești câini pot suferi de boli ereditare ale ochilor, așadar se recomandă testarea oftalmologică.

Exerciții

Este nevoie de minim o oră de mișcare zilnic pentru Staffordshire Bull Terrier, împreună cu multă joacă și exerciții. Dacă li se dă șansa, Staffordshire Bull Terrierii pot excela la sporturile canine cum ar fi agilitatea. Mulți se înteleg bine cu alți câini, însă unii dintre ei sunt agresivi. Dacă animalul tău este mai puțin prietenos, asigură-te că este bine ținut sub control și că nu creează probleme.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă. Este de asemenea important să faci evaluări regulate pentru a te asigura că vă menții câinele într-o stare perfectă și amintește-ți să-l hrănești cel puțin de două ori pe zi, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire aferente acestei rase.

Îngrijire

Fiind o rasă care nu necesită multă întreținere, blana scurtă și moale a Staffordshire Bull Terrierului are nevoie de foarte puțină îngrijire, un periaj săptămânal fiind mai mult decât suficient.