Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier
Musculos și cu blana moale, Staffordshire Bull Terrier combină atât componenta „bull” cât și cea de „terrier” în aspectul său fizic și dă impresia de forță și agilitate. Masculii adulți au o înălțime de 36 – 41 de centimetri si cântăresc 13 – 17 kilograme, iar femelele 11 – 15 kilograme. Blana scurtă și moale poate fi roșie, cafenie, albă, neagră, tărcată, sau poate avea oricare dintre aceste culori în combinație cu alb.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Originile rasei Staffordshire Bull Terrier pot fi găsite în secolul al XIX-lea, când asmuțirea taurilor și a urșilor a fost declarată ilegală. S-a inventat atunci un nou „sport” – luptele de câini – astfel că Bulldogul și Terrierul au fost încrucișați pentru a produce rasa Bull and Terrier, din care descinde Staffordshire Bull Terrier. Popular printre oamenii din toate clasele sociale, inclusiv clasa muncitoare din epoca Victoriană, „Staffie” era deseori crescut în case mici și aglomerate, cu familii mari – situație căreia i se poate atribui temperamentul lui tradițional blând față de persoanele de toate vârstele.

Personalitate

În relația cu oamenii, un Staffordshire Bull Terrier bine crescut și bine socializat ar trebui să aibă un temperament impecabil și să fie deosebit de blând (poate uneori gălăgios) cu oamenii. Însă cu alți câini sau alte animale, Staffordshire Bull Terrierii pot fi mai puțin prietenoși, deși depinde foarte mult de socializarea timpurie și de dresaj. Unii dintre câinii Staffordshire Terrier trăiesc în perfectă armonie cu alți câini și pisici; alții nu pot fi lăsați fără lesă în zone în care s-ar putea întâlni cu alți câini. Socializarea timpurie și susținută este esențială.

Sănătate

Rasa de câini Staffordshire Bull Terrier este în general o rasă foarte rezistentă, cu puține probleme specifice rasei. Ca multe alte rase, acești câini pot suferi de boli ereditare ale ochilor, așadar se recomandă testarea oftalmologică.

Exerciții

Este nevoie de minim o oră de mișcare zilnic pentru Staffordshire Bull Terrier, împreună cu multă joacă și exerciții. Dacă li se dă șansa, Staffordshire Bull Terrierii pot excela la sporturile canine cum ar fi agilitatea. Mulți se înteleg bine cu alți câini, însă unii dintre ei sunt agresivi. Dacă animalul tău este mai puțin prietenos, asigură-te că este bine ținut sub control și că nu creează probleme.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă. Este de asemenea important să faci evaluări regulate pentru a te asigura că menții câinele într-o stare perfectă și amintește-ți să-l hrănești cel puțin de două ori pe zi, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire aferente acestei rase.

Îngrijire

Fiind o rasă care nu necesită multă întreținere, blana scurtă și moale a Staffordshire Bull Terrierului are nevoie de foarte puțină îngrijire, un periaj săptămânal fiind mai mult decât suficient.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.