Japanese Spitz

Japanese Spitz
Rasa de câini Spitz Japonez de talie mică/medie seamănă cu un spitz tipic – cu o blană groasă, rară, o față de vulpe și ochi triunghiulari, precum și o coadă pufoasă care se arcuiește pe spate. Masculii adulți au 34 – 37 de centimetri înălțime, iar femelele au 30 – 34de centimetri și cântăresc aproximativ 5 – 6 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Salivează mult
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de câini Spitz Japonez a fost dezvoltată în Japonia, însă își are originile în rasele de spitz alb din Europa de Nord și America de Nord, cum ar fi Spitzul German și Rus și Samoyed. Rasa care a reziltat a intrat în două categorii de gabarit. Câinii mari au fost numiți „Samo", iar cei mici „Spitz", acesta din urmă devenind un câine de companie popular în Japonia, apoi în Suedia, în restul Europei și apoi în lume.

Personalitate

La început mai rezervat cu persoanele necunoscute, câinele Spitz Japonez este afectuos și loial celor dragi. Alert și vesel, îi place să-și păzească grădina și casa și va lătra dacă îi atrage atenția ceva neobișnuit. Un extraordinar câine de familie, Spitzul Japonez se înțelege bine cu oamenii și cu alte animale.

Sănătate

Spitzul Japonez este în general o rasă sănătoasă. La fel ca multe dintre rasele mici, el poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor.

Exerciții

Rasa Spitz Japonez are nevoie de aproximativ o oră de mișcare pe zi. Blana albă lucioasă se poate murdări când plouă, însă după ce se usucă noroiul se curăță foarte bine, lăsând blana la fel de curată ca înainte.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Stratul inferior moale este foarte gros, iar stratul superior rar este drept și mai lung în jurul gâtului, pieptului și umerilor, creând o coamă. Coada este bine acoperită. Periajul blănii o dată la două zile o va menține fără câlți, dar atunci când năpârlește este necesară îngrijire zilnică.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.