German Spitz (Klein)

German Spitz Klein
Acest câine mic, compact, cu blană lungă are un cap specific spitz-ului și coadă curbată deasupra spatelui. Poate avea multe culori și variații – vezi standardul rasei pentru detalii. Ar trebui să fie ușor să diferențiați sexul de care aparține câinele – masculii au aspect masculin, iar femelele unul feminin. La maturitate, acest câine are 23-29 cm și 8-10 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Salivează un pic
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa Spitz germană se trage direct din câinii nordici ciobănești, precum Samoyedii, care au fost aduși în Germania și Olanda în Evul Mediu de către vikingi. Acești câini s-au răspândit apoi în toată Europa și au fost încrucișați cu alte rase de ciobănești, contribuind la formarea rasei Spitz. În anii 1700, Spitz-ul a devenit o moda în societatea britanică fiind crescut de dimensiuni mai mici în epoca Victoriană pentru a produce cainele de salon Pomeranian. Spitz-ul german actual are două dimensiuni în Marea Britanie, iar reproducerea între dimensiuni este interzisă de Kennel Club. Cu toate acestea, germanul Spitz Klein va apărea ocazional atât ca Mittel și invers, din cauza ascendenței mixte.

Personalitate

Spitz-ul Klein german este un câine jovial, prietenos. Un companion încrezător și temperat, nu trebuie să existe semne de nervozitate sau agresivitate. Sunt foarte activi și alerți, iubesc compania umană, nu le place nimic mai mult decât să fie incluși în orice activitate de familie.

Sănătate

Spitz Klein german este, în general, o rasă relativ sănătoasă. La fel ca multe rase, acestea pot suferi de tulburări oculare ereditare și, prin urmare, este recomandată testarea ochilor înainte de reproducere. Epilepsia și genunchii instabili pot apărea, de asemenea, si la această rasă.

Exerciții

Spitz Klein german are nevoie de puțină mișcare în comparație cu alte rase mai mari. Aproximativ o jumătate de oră pe zi ar trebui să fie suficientă pentru un adult, deși el va accepta fericit mai multe dacă are ocazia. Le place să alerge sau să se plimbe, dar și distrandu-se singuri în curte alături de propietarii lor.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

De regulă, o periere completă de mai multe ori pe săptămână va asigura o blană curată și fără câlți. Părul trebuie periat „în sens invers”. O atenție deosebită trebuie acordată urechilor și coatelor, unde câlții pot apărea mai repede. Câinii au tendința de a nâpârli o dată pe an, iar cățele de două ori pe an: atunci când majoritatea blănii va cadea.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.