Sloughi

Sloughi
Câinele Sloughi este un ogar de talie medie/mare cu blana scurtă cu o statură nobilă și demnă. Este elegant și plin de viață, însă puternic și musculos. Blana poate avea diverse culori (a se vedea standardul rasei). Masculii adulți au o înălțime de 66 – 72 de centimetri, iar femelele adulte 61 – 68 de centimetri. Greutatea rasei variază între 20 – 27 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mediu
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de câini Sloughi este adorată de populațiile triburilor beduine, care decorează câinii cu talismane și amulete. Atunci când un beduin merge în vizită, câinele lui Sloughi este tratat cu același respect cu care este tratat orice oaspete, iar oamenii din trib vor renunța bucuroși la pătura lor pentru Sloughi, dacă acestuia îi e frig. Atunci când un câine Sloughi moare, suferința beduinului este vizibilă iar câinele este jelit cu demnitate. Există mărturii legate de Sloughi care datează încă din Egiptul Antic, unde trupul mumificat al unui Sloughi a fost descoperit într-un mormânt.

Personalitate

Câinii Sloughi sunt independenți, cu o dorință înnăscută de a vâna și sunt deosebit de rezistenți. Pisicile și alte animale mici sunt văzute drept pradă de acest câine, dacă nu a fost socializat cu ele de la o vârstă fragedă. Nefiind o rasă potrivită pentru un stăpân cu puțin timp liber, Sloughi este un câine de familie loial și devotat în căminul potrivit. Nu este un ogar zgomotos.

Sănătate

Sloughi este în general o rasă sănătoasă și robustă. Similar altor rase, pot apărea boli ereditare ale ochilor, de aceea se recomandă testarea vederii.

Exerciții

Acești câini au nevoie de multă mișcare – peste două ore pentru un câine adult. Odată ce prind mirosul de vânat vor alerga în continuu, prin urmare trebuie să-l scoți la mișcare fără lesă în zone sigure și să exersezi un semnat de întoarcere solid.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Sloughi este un câine curat și ascultător căruia nu-i place să se murdărească în niciun fel, așa că se va spăla singur ca o pisică, dacă i se murdărește blana. Această blană cu păr scurt poate fi îngrijită folosind o mănușă de cauciuc.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.