OpenOpen

Skye Terrier

Skye Terrier

Este un terrier elegant, de talie mică/medie, cu corpul lung și apropiat de pământ: masculul Skye adult are o înălțime de aproximativ 25-26cm și are în jur de 105cm de la nas până la vârful cozii. Femelele sunt ceva mai mici. Greutatea adulților variază între 16-18kg. Blana lungă este tare și dreaptă. Este mai scurtă pe cap și atârnă peste ochi, însă nu afectează vederea. Urechile pot fi ridicate sau lăsate și sunt bine acoperite cu păr. Blana poate avea diverse culori (a se vedea standardul rasei).

Skye Terrier
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Skye Terrier
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Terrier
Skye Terrier
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mediu

Origine

Originară din Insula Skye, ce face parte din insulele Hebride din nord-vestul Scoției, rasa de câini Skye Terrier era folosită pentru controlul dăunătorilor și datează aproximativ din secolul al XVI-lea. Se presupune că unii dintre câinii care au supraviețuit unui naufragiu al Armadei Spaniole s-au încrucișat cu terrieri scoțieni locali pentru a produce un câine cu blana lungă asemănător rasei Skye de astăzi. este posibil ca Terrierii scoțieni să fi fost Cairn Terriers timpurii, iar alții ar putea avea rădăcini de Vallhund Suedez, în urma colonizării regiunii de către vikingi.

Personalitate

Skye Terrier este de obicei câinele unei singure persoane, devotat stăpânului. Acest câine încăpățânat poate fi suspicios cu străinii, însă ar trebui să aibă un temperament blând. Evident, socializarea timpurie este esențială – nu doar cu oamenii, ci și cu alți câini și animale de casă.

Sănătate

Cea mai frecventă problemă de sănătate întâlnită la Skye Terrier este o problemă a oaselor de la membrele din față care apare la puii în creștere. Ca și alte rase cu picioare scurte și coloana vertebrală lungă, și ei sunt predispuși la afecțiuni ale coloanei.

Exerciții

Spre deosebire de alți terrieri care sunt activi și mereu în mișcare, rasa de câini Skye este destul de leneșă și are nevoie doar de o oră de mișcare pe zi.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana dublă constă într-un strat inferior scurt și moale și un strat superior tare și drept care ar trebui să fie lung fără să afecteze mișcarea câinelui. Îngrijirea blănii de două sau trei ori pe săptămână va preveni încâlcirea și formarea câlților. Verificați blana după o plimbare, deoarece poate acționa ca o mătură!