Skye Terrier

Skye Terrier
Este un terrier elegant, de talie mică/medie, cu corpul lung și apropiat de pământ: masculul Skye adult are o înălțime de aproximativ 25-26cm și are în jur de 105cm de la nas până la vârful cozii. Femelele sunt ceva mai mici. Greutatea adulților variază între 16-18kg. Blana lungă este tare și dreaptă. Este mai scurtă pe cap și atârnă peste ochi, însă nu afectează vederea. Urechile pot fi ridicate sau lăsate și sunt bine acoperite cu păr. Blana poate avea diverse culori (a se vedea standardul rasei).
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Originară din Insula Skye, ce face parte din insulele Hebride din nord-vestul Scoției, rasa de câini Skye Terrier era folosită pentru controlul dăunătorilor și datează aproximativ din secolul al XVI-lea. Se presupune că unii dintre câinii care au supraviețuit unui naufragiu al Armadei Spaniole s-au încrucișat cu terrieri scoțieni locali pentru a produce un câine cu blana lungă asemănător rasei Skye de astăzi. este posibil ca Terrierii scoțieni să fi fost Cairn Terriers timpurii, iar alții ar putea avea rădăcini de Vallhund Suedez, în urma colonizării regiunii de către vikingi.

Personalitate

Skye Terrier este de obicei câinele unei singure persoane, devotat stăpânului. Acest câine încăpățânat poate fi suspicios cu străinii, însă ar trebui să aibă un temperament blând. Evident, socializarea timpurie este esențială – nu doar cu oamenii, ci și cu alți câini și animale de casă.

Sănătate

Cea mai frecventă problemă de sănătate întâlnită la Skye Terrier este o problemă a oaselor de la membrele din față care apare la puii în creștere. Ca și alte rase cu picioare scurte și coloana vertebrală lungă, și ei sunt predispuși la afecțiuni ale coloanei.

Exerciții

Spre deosebire de alți terrieri care sunt activi și mereu în mișcare, rasa de câini Skye este destul de leneșă și are nevoie doar de o oră de mișcare pe zi.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana dublă constă într-un strat inferior scurt și moale și un strat superior tare și drept care ar trebui să fie lung fără să afecteze mișcarea câinelui. Îngrijirea blănii de două sau trei ori pe săptămână va preveni încâlcirea și formarea câlților. Verificați blana după o plimbare, deoarece poate acționa ca o mătură!

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.