OpenOpen

Shiba Inu Japonez

Shibu Inu Japonez

Shiba Inu este un câine puternic, de talie medie, de tip Spitz (respectiv are urechi ascuțite, o coadă bogată și o coadă ondulată). Fiind o versiune mai mică a rasei Akita, masculii adulți au o înălțime de aproximativ 39,5cm, iar femelele adulte 36,5cm. Stratul inferior des și moale este acoperit de un strat superior tare și drept care poate fi roșu, roșu susan (roșu cu peri negri), negru cu cafeniu sau alb.

Shibu Inu Japonez
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Shibu Inu Japonez
  • Blană : Scurt/aspru
  • Năpârlire : Greu
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Utilitar
Shibu Inu Japonez
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mediu

Origine

Crescut pentru a vâna și a urmări vânatul mic prin munții din Japonia, rasa de câini Shiba Inu este o versiune mai mică a rasei Akita – de fapt, Shiba Inu se traduce prin „câine mic”. Una dintre cele mai vechi rase cunoscute, datând din secolul al III-lea AC, câinele Shiba Inu aproape că a dispărut complet în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, însă numărul mic de câini care au supraviețuit raidurilor de bombardamente și unei epidemii de răpciugă a fost menținut pentru a salva rasa.

Personalitate

Alert, activ și prietenos, câinele Shiba Inu Japonez poate fi foarte independent și manifestă deseori un puternic instinct de vânător. Socializarea timpurie și solidă este esențială, îndeosebi pentru a-l ajuta să fie sociabil cu alți câini. O trăsătură neobișnuită a rasei este „țipătul Shiba” – un sunet foarte înalt emis atunci când este entuziasmat sau agitat.

Sănătate

Shiba Inu este în general o rasă sănătoasă și robustă. Ca multe alte rase, pot apărea probleme ereditare ale ochilor, astfel că toți câinii pregătiți pentru împerechere ar trebui să fie supuși unor teste de vedere de rutină.

Exerciții

Este nevoie de aproximativ o oră de mișcare zilnic. Din cauza posibilei dorințe de a vâna, asigurați-vă că aveți un semnal de întoarcere solid înainte de a-i lăsa fără lesă și faceți exerciții doar în zone închise, sigure.

Nutriție

Dieta câinelui dumneavoastră trebuie să conțină raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Shiba Inu este o rasă foarte curată – de fapt, el se curăță singur așa cum o fac pisicile. Cu toate acestea, blana are nevoie de periaj cam o dată pe săptămână, iar atunci când năpârlește veți înțelege cât de gros este cu adevărat stratul inferior!