Japanese Shiba Inu

Japanese Shibu Inu
Shiba Inu este un câine puternic, de talie medie, de tip Spitz (respectiv are urechi ascuțite, o coadă bogată și o coadă ondulată). Fiind o versiune mai mică a rasei Akita, masculii adulți au o înălțime de aproximativ 39,5cm, iar femelele adulte 36,5cm. Stratul inferior des și moale este acoperit de un strat superior tare și drept care poate fi roșu, roșu susan (roșu cu peri negri), negru cu cafeniu sau alb.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Crescut pentru a vâna și a urmări vânatul mic prin munții din Japonia, rasa de câini Shiba Inu este o versiune mai mică a rasei Akita – de fapt, Shiba Inu se traduce prin „câine mic”. Una dintre cele mai vechi rase cunoscute, datând din secolul al III-lea AC, câinele Shiba Inu aproape că a dispărut complet în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, însă numărul mic de câini care au supraviețuit raidurilor de bombardamente și unei epidemii de răpciugă a fost menținut pentru a salva rasa.

Personalitate

Alert, activ și prietenos, câinele Shiba Inu Japonez poate fi foarte independent și manifestă deseori un puternic instinct de vânător. Socializarea timpurie și solidă este esențială, îndeosebi pentru a-l ajuta să fie sociabil cu alți câini. O trăsătură neobișnuită a rasei este „țipătul Shiba” – un sunet foarte înalt emis atunci când este entuziasmat sau agitat.

Sănătate

Shiba Inu este în general o rasă sănătoasă și robustă. Ca multe alte rase, pot apărea probleme ereditare ale ochilor, astfel că toți câinii pregătiți pentru împerechere ar trebui să fie supuși unor teste de vedere de rutină.

Exerciții

Este nevoie de aproximativ o oră de mișcare zilnic. Din cauza posibilei dorințe de a vâna, asigurați-vă că aveți un semnal de întoarcere solid înainte de a-i lăsa fără lesă și faceți exerciții doar în zone închise, sigure.

Nutriție

Dieta câinelui dumneavoastră trebuie să conțină raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Shiba Inu este o rasă foarte curată – de fapt, el se curăță singur așa cum o fac pisicile. Cu toate acestea, blana are nevoie de periaj cam o dată pe săptămână, iar atunci când năpârlește veți înțelege cât de gros este cu adevărat stratul inferior!

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.