Irish Red & White Setter

Irish Red and White Setter
Setterul Irlandez Roșu cu Alb este un câine puternic, atletic, cu o blană de lungime medie, cu penaj stufos, de culoare alb perlat cu pete roșii. Masculii adulți au aproximativ 58,5-68,5 centimetri înălțime și cântăresc în jur de 27-32 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Rudă apropiată a Setterului Irlandez (Roșu), rasa de câini Setter Irlandez Roșu cu Alb își are originile în secolul al XVIII-lea, deși este posibil să fie existat dinainte, deoarece în textele din anii 1500 sunt descriși câini de vânătoare roșu cu alb. Setterii erau câini de vânătoare foarte populari printre micii moșieri în secolul al XVII-lea și al XVIII-lea, iar majoritatea erau roșu cu alb, însă spre finalul secolului al XIX-lea a fost favorizată blana complet roșie, iar varietatea cu roșu și alb a fost în pericol de dispariție. Din fericire, au supraviețuit suficiente exemplare pentru ca crescătorii pasionați să revitalizeze rasa după Primul Război Mondial.

Personalitate

Blând, obedient, cu un temperament echilibrat, Setterul Irlandez Roșu cu Alb este un companion fericit și afectuos, dar și un lucrător entuziast. Fiind un câine energic, are nevoie de un stăpân activ, care să țină pasul cu nevoia lui de mișcare.

Sănătate

Ca și multe alte rase, Setterul Irlandez Roșu cu Alb poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este importantă. Pot fi de asemenea predispuși la boli gastrointestinale.

Exerciții

Energic și activ, Setterul Irlandez Roșu cu Alb are nevoie de două ore de mișcare zilnic sau chiar mai mult, care să includă și alergarea liberă.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, au nevoie de un raport nutrițional variat, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Se recomandă periajul și pieptănatul blănii de două ori pe săptămână, acordând o atenție specială penajului (părul mai lung de pe coadă, pe spatele picioarelor, pe piept și pe burtă) care se va încâlci dacă este neglijat.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.