OpenOpen

Segugio Italiano (cu blană scurtă/moale)

Segugio Italiano (cu blană scurtă/moale)

Ogar de talie medie, cu masculii adulți de 52-59cm în înălțime și femelele de 48-56cm, Segugio Italiano poate avea două feluri de blană – aspră sau moale – și o serie de culori (negru/cafeniu cu orice nuanță de la roșu la galben pai). Are o formă pătrățoasă și o structură suplă – fiind un ogar atletic, mai degrabă greu. Greutatea aproximativă variază la un Segugio adult între 20-23kg.

Segugio Italiano (cu blană scurtă/moale)
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Segugio Italiano (cu blană scurtă/moale)
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Segugio Italiano (cu blană scurtă/moale)
  • Singur : Peste 3 ore
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Scăzut

Origine

Rasă antică, descinsă probabil din ogarii Egiptului antic, rasa de câini Segugio Italiano era folosită pentru asmuțirea mistreților sălbatici din țara lor natală timp de secole și apare în multe lucrări de artă italiene din perioada Renașterii. Se crede că Mastifful a fost adăugat în amestecul de ogari pentru miros și văz care a contribuit la dezvoltarea lui, dând câinelui curaj și abilitatea de a vâna după văz și miros. Astăzi, Segugio Italiano este în principal un câine de vânătoare care asmute iepurii sălbatici.

Personalitate

Segugio Italiano are instincte de vânător ascuțite și adoră să adulmece. De obicei tăcut și rezervat, devine foarte agitat și gălăgios atunci când adulmecă un miros. Blând, echilibrat și iubitor, acest câine plin de energie are nevoie de un cămin foarte activ.

Sănătate

Segugio Italiano este o rasă robustă, fără probleme de sănătate specifice recunoscute la scară largă.

Exerciții

Acest ogar are nevoie de minim două ore de mișcare pe zi. Are multă energie și rezistență și poate adulmeca ore întregi! Asigurați-vă că veți contracara „surditatea ogarului” cu un semnal de întoarcere solid, și implicați-l în jocuri de adulmecare pentru a-i permite să-și folosească nasul.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, au nevoie de un raport nutrițional variat, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Segugio este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Există două varietăți de blană. Rasa Segugio Italiano cu păr aspru are o blană tare, sârmoasă care este deasă și nu mai lungă de 5cm. Există și o varietate cu păr moale, a cărui blană scurtă și groasă este lucioasă. Niciuna dintre varietățile de blană nu necesită multă întreținere, o îngrijire săptămânală fiind tot ce au nevoie.