Segugio Italiano

Segugio Italiano (Short/smooth coat)
Ogar de talie medie, cu masculii adulți de 52-59cm în înălțime și femelele de 48-56cm, Segugio Italiano poate avea două feluri de blană – aspră sau moale – și o serie de culori (negru/cafeniu cu orice nuanță de la roșu la galben pai). Are o formă pătrățoasă și o structură suplă – fiind un ogar atletic, mai degrabă greu. Greutatea aproximativă variază la un Segugio adult între 20-23kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasă antică, descinsă probabil din ogarii Egiptului antic, rasa de câini Segugio Italiano era folosită pentru asmuțirea mistreților sălbatici din țara lor natală timp de secole și apare în multe lucrări de artă italiene din perioada Renașterii. Se crede că Mastifful a fost adăugat în amestecul de ogari pentru miros și văz care a contribuit la dezvoltarea lui, dând câinelui curaj și abilitatea de a vâna după văz și miros. Astăzi, Segugio Italiano este în principal un câine de vânătoare care asmute iepurii sălbatici.

Personalitate

Segugio Italiano are instincte de vânător ascuțite și adoră să adulmece. De obicei tăcut și rezervat, devine foarte agitat și gălăgios atunci când adulmecă un miros. Blând, echilibrat și iubitor, acest câine plin de energie are nevoie de un cămin foarte activ.

Sănătate

Segugio Italiano este o rasă robustă, fără probleme de sănătate specifice recunoscute la scară largă.

Exerciții

Acest ogar are nevoie de minim două ore de mișcare pe zi. Are multă energie și rezistență și poate adulmeca ore întregi! Asigurați-vă că veți contracara „surditatea ogarului” cu un semnal de întoarcere solid, și implicați-l în jocuri de adulmecare pentru a-i permite să-și folosească nasul.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, au nevoie de un raport nutrițional variat, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Segugio este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Există două varietăți de blană. Rasa Segugio Italiano cu păr aspru are o blană tare, sârmoasă care este deasă și nu mai lungă de 5cm. Există și o varietate cu păr moale, a cărui blană scurtă și groasă este lucioasă. Niciuna dintre varietățile de blană nu necesită multă întreținere, o îngrijire săptămânală fiind tot ce au nevoie.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.