Schnauzer Standard

Schnauzer Standard
Rasa de câini Schnauzer Standard este de talie medie, solidă și musculoasă, cu sprâncene proeminente și mustață. Blana poate fi neagră sau „sare și piper”. Masculii adulți au 48cm în înălțime în mod ideal și cântăresc în jur de 18kg. Femelele adulte au aproximativ 45,7cm și 16kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Un câine Schnauzer este reprezentat în artă și sculptură încă de pe la 1400. Schnauzerul (denumit frecvent Schnauzer Standard) este cel din care au evoluat Schnauzerii în miniatură și gigantici, provenind din sudul Germaniei și din regiunile învecinate din Elveția și Franța. Inițial era folosit ca vânător de șobolani, apoi s-a descoperit că este un excelent câine de pază și de apărare. Primul standard al rasei pentru acest câine a fost creat în 1890.

Personalitate

Schnauzerii sunt vioi și activi, însă au o pornire de încăpățânare și voință. Pot deveni câinii unei persoane sau ai unei familii și pot deveni de asemenea foarte teritoriali. Schnauzerul nu se înțelege întotdeauna bine cu alți câini sau cu animalele din gospodărie, prin urmare au nevoie de socializare și supervizare atentă în mod special. Anunță rapid familia cu privire la străinii care se apropie de teritoriul lor folosindu-și lătratul răsunător.

Sănătate

Rasa de câini Schnauzer poate avea probleme cu inima și, ca majoritatea raselor, poate suferi de diplazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). Există screening disponibil.

Exerciții

Schnauzerii se bucură de mișcare și de joacă, iar adulții au nevoie de minim o oră de mișcare în fiecare zi, de preferat chiar mai mult. Le place să fie activi și să participe la dresaj.

Nutriție

Dieta câinelui dumneavoastră trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Verificați blana zilnic după plimbări și periați-o de două sau trei ori pe săptămână. Țesălarea cu mâna este necesară la fiecare trei luni pentru a îndepărta părul mort, deși proprietarii de animale care nu-și duc câinii la expoziții preferă să le tundă.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.