Câinele Giant Schnauzer

Giant Schnauzer
Fiind mare și impozant, Schnauzerul Uriaș este un câine alert, cu constituție puternică și cu un aspect mai degrabă pătrățos. Masculii adulți au o înălțime de 65-70 de centimetri, iar femelele adulte 60-65 de centimetri. Masculii adulți cântăresc aproximativ 45 de kilograme. Blana dură și sârmoasă poate fi neagră sau gri deschis cu gri închis.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de câini Schnauzer Uriaș provine dintr-un tip de câine de talie medie cu păr sârmos de tip Pinscher găsit în secolul al XV-lea în Bavaria, care era folosit pentru prinderea șobolanilor și pentru alte treburi generale la fermă. Din acest câine descind toate cele trei dimensiuni de Schnauzer. În secolul al XIX-lea, unii dintre acești câini au fost împerecheați cu rase mari de câini conducători de turme de vite și posibil chiar și cu Marele Danez, pentru a produce varianta Gigant pe care cunoaștem astăzi. Acest câine era folosit pentru mânarea vitelor la târg și a evoluat într-un popular câine polițist și de securitate.

Personalitate

Schnauzerul Uriaș are un aspect puternic și impozant, însă ar trebui să aibă un temperament blând. Se poate înțelege bine cu alți câini și cu pisicile familiei, dar socializarea timpurie, precum și prezentările și supervizarea atentă sunt esențiale. Deseori se înțeleg mai bine cu un câine de sex opus. Fiind prin natura lui un câine de pază, este alert și va fi gălăgios pentru a-ți atrage atenția dacă este necesar.

Sănătate

Ca multe alte rase, Schnauzerul Uriaș poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante. Epilepsia și un tip particular de cancer al degetelor de la picioare sunt de asemenea relativ frecvente.

Exerciții

Este nevoie de mai mult de două ore pe zi pentru a face acest câine fericit. Iubește natura și nu îl deranjează ploaia sau frigul, grație blănii sale rezistente la intemperii. Cu toate acestea, va trebui să-i verifici blana după o plimbare, pentru a îndepărta resturile colectate.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, au nevoie de un raport nutrițional variat, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Schnauzer Uriaș este de asemenea predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Verifică blana zilnic după plimbări și efectuează o periere de două sau trei ori pe săptămână. Țesălarea cu mâna este necesară la fiecare trei luni pentru a îndepărta părul mort, deși proprietarii de animale care nu-și duc câinii la expoziții preferă să le tundă blana.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.