OpenOpen

Schnautzer uriaș

Schnautzer uriaș

Fiind mare și impozant, Schnauzerul Uriaș este un câine alert, cu constituție puternică și cu un aspect mai degrabă pătrățos. Masculii adulți au o înălțime de 65-70 de centimetri, iar femelele adulte 60-65 de centimetri. Masculii adulți cântăresc aproximativ 45 de kilograme. Blana dură și sârmoasă poate fi neagră sau gri deschis cu gri închis.

Schnautzer uriaș
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Schnautzer uriaș
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Nu există
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Da
  • Grup : De lucru
Schnautzer uriaș
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mare

Origine

Rasa de câini Schnauzer Uriaș provine dintr-un tip de câine de talie medie cu păr sârmos de tip Pinscher găsit în secolul al XV-lea în Bavaria, care era folosit pentru prinderea șobolanilor și pentru alte treburi generale la fermă. Din acest câine descind toate cele trei dimensiuni de Schnauzer. În secolul al XIX-lea, unii dintre acești câini au fost împerecheați cu rase mari de câini conducători de turme de vite și posibil chiar și cu Marele Danez, pentru a produce varianta Gigant pe care cunoaștem astăzi. Acest câine era folosit pentru mânarea vitelor la târg și a evoluat într-un popular câine polițist și de securitate.

Personalitate

Schnauzerul Uriaș are un aspect puternic și impozant, însă ar trebui să aibă un temperament blând. Se poate înțelege bine cu alți câini și cu pisicile familiei, dar socializarea timpurie, precum și prezentările și supervizarea atentă sunt esențiale. Deseori se înțeleg mai bine cu un câine de sex opus. Fiind prin natura lui un câine de pază, este alert și va fi gălăgios pentru a-ți atrage atenția dacă este necesar.

Sănătate

Ca multe alte rase, Schnauzerul Uriaș poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante. Epilepsia și un tip particular de cancer al degetelor de la picioare sunt de asemenea relativ frecvente.

Exerciții

Este nevoie de mai mult de două ore pe zi pentru a face acest câine fericit. Iubește natura și nu îl deranjează ploaia sau frigul, grație blănii sale rezistente la intemperii. Cu toate acestea, va trebui să-i verifici blana după o plimbare, pentru a îndepărta resturile colectate.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, au nevoie de un raport nutrițional variat, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Schnauzer Uriaș este de asemenea predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Verifică blana zilnic după plimbări și efectuează o periere de două sau trei ori pe săptămână. Țesălarea cu mâna este necesară la fiecare trei luni pentru a îndepărta părul mort, deși proprietarii de animale care nu-și duc câinii la expoziții preferă să le tundă blana.