Schipperke

Schipperke
Un câine mic, îndesat, cu aspect de spitz (cu blana abundentă, aspră, o coadă arcuită pe spate – dacă nu cumva se naște fără coadă, o față ca de vulpe și urechi ascuțite), Schipperke este de obicei negru, însă blana poate avea orice altă culoare. Masculii adulți au de obicei o înălțime de 21-33 de centimetri și cântăresc aproximativ 5,5-7,5 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mic
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Unii spun că rasa de câini Schipperke este un ciobănesc în miniatură, o versiune mai mică a câinelui Leauvenaar, un ciobănesc negru din Belgia. Alții sunt convinși că Schipperke este o rasă Spitz și într-adevăr arată mai degrabă ca aceasta din urmă. În orice caz, se știe că datează cel puțin din secolul al XVII-lea, deoarece în 1690 a fost organizată o expoziție de Schipperke la Marele Palat din Bruxelles. Era folosit pe canalele din Belgia pentru a păzi barjele, era un companion popular al cizmarilor și un renumit ucigaș de rozătoare.

Personalitate

Vioi și atent, Schipperke este un cățel loial, docil și blând. Poate fi încăpățânat și neastâmpărat, în special în preajma altor câini dacă nu este socializat suficient când e pui.

Sănătate

Schipperke este în general o rasă rezistentă, însă poate suferi de unele boli neurologice mostenite și de afecțiuni ale șoldurilor.

Exerciții

Minim o jumătate de oră de mișcare pe zi este necesară, deși acest cățel activ ar accepta bucuros mai mult dacă îi poți oferi.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana abundentă este groasă și densă. În general este fină și apropiată de corp, însă există și o coamă în jurul gâtului, unde stă ridicată, și „culottes” pe partea din spate a coapselor. Un periaj viguros o dată pe săptămână o va menține în bună stare.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.