Câinele Rottweiler

Rottweiler
Câinii Rottweiler (sau „Rotties”) sunt mari, compacți și sunt cunoscuți pentru blana lor complet neagră, cu pete ruginii bine definite. Sunt niște câini solizi și puternici pentru dimensiunea lor. De asemenea, comparativ cu dimensiunea, Rottweilerii sunt foarte agili, putând alerga și sări cu ușurință. Femelele adulte au o înălțime de 58-64 de centimetri și cântăresc în jur de 38 de kilograme, în timp ce masculii adulți măsoară 63-69 de centimetri și cântăresc în jur de 50 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Este posibil ca strămoșii Rottweilerului să fi fost câinii folosiți de legiunile romane pentru mâna și a păzi animalele pe când traversau Alpii. Până în Evul Mediu, în Rottweil, Germania, acești câini fuseseră încrucișați cu ciobăneștii locali pentru a crea „Rottweiler Metzgerhund”, Câinele Măcelarilor din Rottweil. Măcelarii foloseau acești câini pentru a le mâna și păzi animalele pe când mergeau pe jos dintr-un oraș în altul. În secolul al XIX-lea mânarea vitelor a devenit ilegală în Germania, așa că rasa Rottweiler a înregistrat un declin până în 1914, când au fost readuși la lucru pentru război, unde și-au dovedit abilitățile fizice și mentale.

Personalitate

Rottweilerii sunt loiali necondiționat stăpânilor și familiilor lor și îi vor apăra pe aceștia și proprietatea lor. Fiind o rasă populară printre crescătorii fără scrupule, este important să găsești un pui bine crescut și bine socializat, deoarece temperamentele pot varia. Importanța socializării și a dresajului de la o vârstă fragedă nu poate fi subliniată îndeajuns! Această rasă nu este potrivită pentru un proprietar începător / neexperimentat.

Sănătate

Ca și alte rase mari, câinele Rottweiler poate suferi de o afecțiune specifică a stomacului (dilatație gastrică - volvulus) și displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este importantă.

Exerciții

Rottweilerii au nevoie de foarte multă mișcare! Dacă nu le oferi acest lucru pot apărea o mulțime de probleme de comportament. Le place să alerge prin păduri și în aer liber la țară, fără să-și dorească să se îndepărteze de stăpânii lor. Un adult are nevoie de peste două ore de mișcare zilnic.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, au nevoie de un raport nutrițional variat, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Rottweilerul este de asemenea predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Una dintre rasele cel mai ușor de întreținut, este suficient să îți perii bine Rottweilerul cu o mănușă de cauciuc din când în când – și mai frecvent în perioadele de năpârlire.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.