OpenOpen

Rottweiler

Rottweiler

Câinii Rottweiler (sau „Rotties”) sunt mari, compacți și sunt cunoscuți pentru blana lor complet neagră, cu pete ruginii bine definite. Sunt niște câini solizi și puternici pentru dimensiunea lor. De asemenea, comparativ cu dimensiunea, Rottweilerii sunt foarte agili, putând alerga și sări cu ușurință. Femelele adulte au o înălțime de 58-64 de centimetri și cântăresc în jur de 38 de kilograme, în timp ce masculii adulți măsoară 63-69 de centimetri și cântăresc în jur de 50 de kilograme.

Rottweiler
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Mai puțin de 1 dată pe săptămână
Rottweiler
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : De lucru
Rottweiler
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mare

Origine

Este posibil ca strămoșii Rottweilerului să fi fost câinii folosiți de legiunile romane pentru mâna și a păzi animalele pe când traversau Alpii. Până în Evul Mediu, în Rottweil, Germania, acești câini fuseseră încrucișați cu ciobăneștii locali pentru a crea „Rottweiler Metzgerhund”, Câinele Măcelarilor din Rottweil. Măcelarii foloseau acești câini pentru a le mâna și păzi animalele pe când mergeau pe jos dintr-un oraș în altul. În secolul al XIX-lea mânarea vitelor a devenit ilegală în Germania, așa că rasa Rottweiler a înregistrat un declin până în 1914, când au fost readuși la lucru pentru război, unde și-au dovedit abilitățile fizice și mentale.

Personalitate

Rottweilerii sunt loiali necondiționat stăpânilor și familiilor lor și îi vor apăra pe aceștia și proprietatea lor. Fiind o rasă populară printre crescătorii fără scrupule, este important să găsești un pui bine crescut și bine socializat, deoarece temperamentele pot varia. Importanța socializării și a dresajului de la o vârstă fragedă nu poate fi subliniată îndeajuns! Această rasă nu este potrivită pentru un proprietar începător / neexperimentat.

Sănătate

Ca și alte rase mari, câinele Rottweiler poate suferi de o afecțiune specifică a stomacului (dilatație gastrică - volvulus) și displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este importantă.

Exerciții

Rottweilerii au nevoie de foarte multă mișcare! Dacă nu le oferi acest lucru pot apărea o mulțime de probleme de comportament. Le place să alerge prin păduri și în aer liber la țară, fără să-și dorească să se îndepărteze de stăpânii lor. Un adult are nevoie de peste două ore de mișcare zilnic.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, au nevoie de un raport nutrițional variat, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Rottweilerul este de asemenea predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Una dintre rasele cel mai ușor de întreținut, este suficient să îți perii bine Rottweilerul cu o mănușă de cauciuc din când în când – și mai frecvent în perioadele de năpârlire.