Retriever (Flat Coated)

Flat-Coated Retriever
Retrieverul cu blana netedă este un câine lung, cu aspect suplu, vesel și activ, cu expresie inteligentă. Are o blană deasă, netedă, strălucitoare, picioarele și coada sunt pline de păr lung și des și dau senzația de putere și eleganță. Blana este de obicei negru complet sau roșu închis. Un mascul adult are în mod ideal 58-61 de centimetri în înălțime și 27-36 de kilograme în greutate; femelele adulte au 56-58 de centimetri și 25-32 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Rasele de Retriever au fost dezvoltate la începutul secolului al XIX-lea ca și câini al căror unic scop era să adune vânatul împușcat. Retrieverul cu blana netedă a fost dezvoltat din Lesser Newfoundland ca retriever de teren și a evoluat într-un frumos retriever de apă și pământ, foarte apreciat de vânători. El are o calitate în plus – anume aceea de a scoate vânatul din ascunzătoare și de a vâna animalele din zonele înalte.

Personalitate

Retrieverul cu blana netedă este un câine prietenos și activ care iubește oamenii. Se maturizează greu și își păstrează calitățile de pui timp de mai mulți ani. De obicei sunt buni câini de familie, cu un temperament echilibrat și adaptabil, însă au un lătrat profund care vă va avertiza când se apropie vizitatorii și străinii. Dau tot timpul din coadă și sunt foarte entuziaști, bucurându-se dacă primesc multă atenție din partea stăpânilor lor.

Sănătate

Cea mai îngrijorătoare problemă legată de această rasă este predispoziția lor ridicată spre anumite tipuri agresive de cancer. Ca multe alte rase, ei pot suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, testarea ochilor și evaluarea soldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Retrieverul cu blana netedă este un lucrător neobosit și ca însoțitor poate acoperi distanțe lungi însă este mulțumit cu un antrenament moderat. Se bucură să ia parte la orice activitate. Sunt câini de apă excelenți și înotători nativi, bucurându-se de această formă de exercițiu.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei au nevoie de un raport nutrițional variat, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Retrieverul cu blana netedă este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea ascestui risc.

Îngrijire

Retrieverul cu blana netedă necesită periaj zilnic pentru a-i menține blana. Se va acorda atenție deosebită penajului, care poate colecta resturi, iar picioarele ar trebui verificate pentru a elimina noroiul uscat sau alte corpuri străine.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.