Poodle (Standard)

Poodle Standard
Este un câine nobil, elegant și bine echilibrat cu un bot suplu și gât lung. Blana Pudelului Standard este deasă și ondulată și deseori este tunsă artistic. Pot fi văzuți în multe culori, inclusiv albastru, gri, argintiu, maro, galben și crem (pentru detalii consultă standardul rasei). Pudelul Standard adult are o înălțime minimă de 38 de centimetri și cântărește între 20-32 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Requires grooming daily
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Rasa de câini Pudel Standard este cea mai veche dintre cele trei dimensiuni de Pudel, varietățile mini și de jucărie apărând ulterior. Originea exactă a Pudelului este necunoscută; unii spun că provine din Franța, iar alții susțin că din Germania. Se crede că au fost duși din Germania în Franța și apoi au fost aduși la forma actuală în Franța. În Germania erau folosiți pentru recuperări din apă și astăzi unii dintre ei încă își mai păstrează instinctul de vânător.

Personalitate

Afectuos și vioi, Pudelul Standard este un câine de companie plăcut. Pot fi buni câini de pază, anunțând vizitatorii, însă fără să fie agresivi. Sunt câini veseli și fericiți, cărora le place să fie ocupați și implicați în toate problemele de familie.

Sănătate

Ca multe alte rase, Pudelul Standard poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante. Există și o incidență crescută a unei anumite boli hormonale (maladia Addison) și a unei boli de stomac (dilatație gastrică - volvulus).

Exerciții

Varietatea Standard are nevoie de multă mișcare și de spațiu. Majoritatea adoră să înoate și să recupereze, deci trebuie să te asiguri că sunt în siguranță în preajma apei. Răspund bine la dresaj și au excelat în multe sporturi canine, cum ar fi agilitatea și supunerea.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de o balanță diferită de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Pudelul Standard este de asemenea predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Pudelul Standard nu năpârlește și este adesea (deși nu mereu) tolerat de persoanele alergice. Blana lor are totuși nevoie de multă atenție, în general necesitând îngrijire profesională, precum și pieptănat și periat regulat acasă. Pudelul ar trebui dus la un îngrijitor o dată la șase săptămâni pentru a fi tuns sau poți învăța tu cum să faci acest lucru, deoarece este la fel de simplu ca stilul „oaie”.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.