OpenOpen

Pudel standard

Pudel standard

Este un câine nobil, elegant și bine echilibrat cu un bot suplu și gât lung. Blana Pudelului Standard este deasă și ondulată și deseori este tunsă artistic. Pot fi văzuți în multe culori, inclusiv albastru, gri, argintiu, maro, galben și crem (pentru detalii consultă standardul rasei). Pudelul Standard adult are o înălțime minimă de 38 de centimetri și cântărește între 20-32 de kilograme.

Pudel standard
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Zilnic
Pudel standard
  • Blană : Sârmos/Lânos
  • Năpârlire : Nu există
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Da
  • Grup : Utilitar
Pudel standard
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mare

Origine

Rasa de câini Pudel Standard este cea mai veche dintre cele trei dimensiuni de Pudel, varietățile mini și de jucărie apărând ulterior. Originea exactă a Pudelului este necunoscută; unii spun că provine din Franța, iar alții susțin că din Germania. Se crede că au fost duși din Germania în Franța și apoi au fost aduși la forma actuală în Franța. În Germania erau folosiți pentru recuperări din apă și astăzi unii dintre ei încă își mai păstrează instinctul de vânător.

Personalitate

Afectuos și vioi, Pudelul Standard este un câine de companie plăcut. Pot fi buni câini de pază, anunțând vizitatorii, însă fără să fie agresivi. Sunt câini veseli și fericiți, cărora le place să fie ocupați și implicați în toate problemele de familie.

Sănătate

Ca multe alte rase, Pudelul Standard poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante. Există și o incidență crescută a unei anumite boli hormonale (maladia Addison) și a unei boli de stomac (dilatație gastrică - volvulus).

Exerciții

Varietatea Standard are nevoie de multă mișcare și de spațiu. Majoritatea adoră să înoate și să recupereze, deci trebuie să te asiguri că sunt în siguranță în preajma apei. Răspund bine la dresaj și au excelat în multe sporturi canine, cum ar fi agilitatea și supunerea.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de o balanță diferită de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Pudelul Standard este de asemenea predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Pudelul Standard nu năpârlește și este adesea (deși nu mereu) tolerat de persoanele alergice. Blana lor are totuși nevoie de multă atenție, în general necesitând îngrijire profesională, precum și pieptănat și periat regulat acasă. Pudelul ar trebui dus la un îngrijitor o dată la șase săptămâni pentru a fi tuns sau poți învăța tu cum să faci acest lucru, deoarece este la fel de simplu ca stilul „oaie”.