OpenOpen

Pudel în miniatură

Pudel în miniatură

Pudelul în miniatură este un câine cu aspect nobil, cu bot suplu și gât lung. Blana este deasă și ondulată și deseori este tunsă artistic. Pot fi văzuți în multe culori, inclusiv albastru, gri, argintiu, maro, galben și crem. Pentru detalii complete consultați standardul rasei. Pudelul în miniatură adult are 28-38cm în înălțime și cântărește 12-14kg.

Pudel în miniatură
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : Zilnic
Pudel în miniatură
  • Blană : Sârmos/Lânos
  • Năpârlire : Nu există
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Da
  • Grup : Utilitar
Pudel în miniatură
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Mediu

Origine

Rasa de câini Pudel în miniatură a fost creată din Pudelul Standard de oameni care voiau o versiune mai mică a pudelului mare, care să fie mai ușor de îngrijit și mai ieftin de hrănit. Existența acestei dimensiuni de pudel se cunoaște de cel puțin 500 de ani. Acești câini au devenit cunoscuți în circuri datorită faptului că sunt ușor de dresat și doresc să facă plăcere celorlalți.

Personalitate

Vioi, sociabil și afectuos, Pudelul în miniatură este un excelent câine de companie. Îi place să aibă o viață activă și să fie implicat în toate activitățile familiei. Pudelul în miniatură se adaptează la viața în spații mai mici atâta timp cât poate să facă suficientă mișcare. Pot fi buni câini de pază, anunțând vizitatorii însă fără să fie agresivi.

Sănătate

Ca multe alte rase mici, Pudelul în miniatură poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor (luxating patellas). De asemenea, sunt predispuși la o afecțiune a șoldurilor și o boală ereditară a ochilor pentru care e bine să fie testați.

Exerciții

Este o rasă destul de activă căreia îi place să meargă afară la plimbare și în mod special îi plac jocurile. E o idee bună să-l înscrieți la un anumit tip de activitate ca să-i pună în mișcare atât mintea, cât și trupul. Pudelii în miniatură pot avea rezultat bune la supunere, agilitate și la majoritatea sporturilor canine.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia

Îngrijire

Pudelii în miniatură nu năpârlesc și sunt adesea (dar nu mereu) tolerați de persoanele alergice. Blana lor are totuși nevoie de multă atenție, în general necesitând îngrijire profesională, precum și pieptănat și periat regulat acasă. Pudelul ar trebui dus la un îngrijitor o dată la șase săptămâni pentru a fi tuns sau puteți învăța dumneavoastră cum să faceți acest lucru.