Poodle (Miniature)

Poodle Miniature
Pudelul în miniatură este un câine cu aspect nobil, cu bot suplu și gât lung. Blana este deasă și ondulată și deseori este tunsă artistic. Pot fi văzuți în multe culori, inclusiv albastru, gri, argintiu, maro, galben și crem. Pentru detalii complete consultați standardul rasei. Pudelul în miniatură adult are 28-38cm în înălțime și cântărește 12-14kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Requires grooming daily
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Rasa de câini Pudel în miniatură a fost creată din Pudelul Standard de oameni care voiau o versiune mai mică a pudelului mare, care să fie mai ușor de îngrijit și mai ieftin de hrănit. Existența acestei dimensiuni de pudel se cunoaște de cel puțin 500 de ani. Acești câini au devenit cunoscuți în circuri datorită faptului că sunt ușor de dresat și doresc să facă plăcere celorlalți.

Personalitate

Vioi, sociabil și afectuos, Pudelul în miniatură este un excelent câine de companie. Îi place să aibă o viață activă și să fie implicat în toate activitățile familiei. Pudelul în miniatură se adaptează la viața în spații mai mici atâta timp cât poate să facă suficientă mișcare. Pot fi buni câini de pază, anunțând vizitatorii însă fără să fie agresivi.

Sănătate

Ca multe alte rase mici, Pudelul în miniatură poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor (luxating patellas). De asemenea, sunt predispuși la o afecțiune a șoldurilor și o boală ereditară a ochilor pentru care e bine să fie testați.

Exerciții

Este o rasă destul de activă căreia îi place să meargă afară la plimbare și în mod special îi plac jocurile. E o idee bună să-l înscrieți la un anumit tip de activitate ca să-i pună în mișcare atât mintea, cât și trupul. Pudelii în miniatură pot avea rezultat bune la supunere, agilitate și la majoritatea sporturilor canine.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia

Îngrijire

Pudelii în miniatură nu năpârlesc și sunt adesea (dar nu mereu) tolerați de persoanele alergice. Blana lor are totuși nevoie de multă atenție, în general necesitând îngrijire profesională, precum și pieptănat și periat regulat acasă. Pudelul ar trebui dus la un îngrijitor o dată la șase săptămâni pentru a fi tuns sau puteți învăța dumneavoastră cum să faceți acest lucru.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.