Pomeranian

Pomeranian
Drăgălașul și micul Pomeranian strălucește prin caracter și atitudinea prietenoasă. Seamănă cu o vulpe în miniatură, având un strat superior de blană cu fire de păr lungi și drepte și un strat inferior, ceea ce le dă aspectul unei mingi de puf. Pomeranienii pot avea multe culori atractive – a se vedea standardul rasei pentru detalii. Adulții măsoară între 18-30cm în funcție de constituție și tip. Greutatea ideală pentru masculii adulți este de 1,8-2kg iar pentru femele 2-2,5kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine tip jucărie
 • Salivează un pic
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Câinii Pomeranieni (sau „Poms”) descind aproape cu siguranță din câinii care trăgeau săniile în zona arctică și probabil se înrudesc cu Keeshond, Elkhoundul Norvegian și cu Samoyed. Primele înregistrări pe care ne putem bizui cu privire la această rasă vin din Pomerania, o regiune învecinată cu Marea Baltică, și datează din anii 1800, deși acei câini erau mult mai mari (în jur de 13kg). Se nășteau tranșe de aproximativ 10 căței și în curând cei mai mici dintre aceștia au devenit preferații tuturor. Până la jumătatea secolului al XIX-lea, rasa se răspândise în alte țări europene, iar în 1888 Regina Victoria s-a îndrăgostit de ea, ceea ce a încurajat popularitatea rasei de câini Pomeranian. Crescătorii britanici i-au crescut apoi pentru o dimensiune mai mică ce avea din ce în ce mai multă blană.

Personalitate

Sunt niște căței vioi și energici care sunt foarte loiali familiilor lor. Pomeranienii adoră să fie purtați peste tot și ținuți în brațe, însă nu exagerați pentru că trebuie să stea totuși pe picioarele lor! Sunt câini de pază excelenți, pentru că sunt foarte gălăgioși. În pofida naturii lor blânde și afectuoase, trebuie să aveți grijă mai ales cu copiii mici, deoarece sunt foarte fragili iar fracturile picioarelor sunt destul de frecvente la această rasă.

Sănătate

Ca multe rase mici, Pomeranianul poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor (luxating patellas). Alte probleme frecvente ale Pomeranianului sunt bolile de ochi, o boală care provoacă pierderea părului și probleme cu traheea care provoacă tuse.

Exerciții

Pomeranienii nu sunt deloc pretențioși în ceea ce privește mișcarea și sunt foarte fericiți cu plimbări scurte sau o alergare în grădină cu stăpânii. Pot, totuși, să meară pe distanțe destul de mari până să obosească.

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

În timpul adolescenței este nevoie de îngrijire suplimentară pentru a ajuta la schimbarea blănii Pomeranianului, însă după ce acest lucru se întâmplă îngrijirea se poate face doar de două ori pe săptămână. Verificați regulat să nu apară câlți în stratul inferior. Nu folosiți un pieptene prea fin, pentru că va afecta stratul inferior și va strica efectul de bulgăre. Blana trebuie să fie bine pieptănată cu un pieptene tare, apoi periată ușor. Este nevoie de trimare ocazională în jurul picioarelor.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.