German Wirehaired Pointer

German Wire-Haired Pointer
Un câine de vănătoare mare și puternic, mai degrabă lung decât înalt. La maturitate, masculul ajunge la 60-67 cm și 25-34 kg, iar femela la 56-62 cm și 20.5-29 kg. Acoperit cu o blană deasă și sârmoasă, are sprâncene stufoase și o barbă cu aspect distins. Blana vine în nuanțe de brun-roșiatic și alb, brun pur, negru și alb.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Câinii de vânătoare cu blana sârmoasă există în Germania de peste două sute de ani. Era nevoie de câini mari, rezistenți, cu blană groasă, protectoare, care să-i ajute pe toate tipurile de teren și de vreme – de la regiunile alpine și pădurile dese până la fermele întinse. Nu se cunosc detaliile istorice, dar se crede că strămoșii Pointerului german cu păr sârmos ar putea include Terrieri de Airdale, Foxhound, Griffoni Francezi, dar și alte rase germane de pointer.

Personalitate

Fiind un câine blând, cu temperament echilibrat, Pointerul german cu păr sârmos este dornic să învețe și este loial și afectuos cu cei dragi. Dacă nu este corect stimulat mental și fizic el poate produce daune considerabile – acest câine are nevoie de timp de calitate petrecut cu familia.

Sănătate

Pointerul german cu păr sârmos este în general o rasă sănătoasă. Cu toate acestea, ca și în cazul altor rase, ei pot suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante. Epilepsia este de asemenea mai frecventă la această rasă.

Exerciții

Fiind un câine care iubește să stea în mijlocul naturii, Pointerul german cu păr sârmos are nevoie de minim două ore de mișcare zilnic. Persoanele comode ar trebui să aleagă o altă rasă, însă dacă îți plac plimbările lungi cu câinele tău, munca și concursurile în teren, agilitatea sau chiar vânătoarea cu șoimi, aceasta ar putea fi rasa potrivită pentru tine.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de o balanță diferită de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Stratul inferior al blănii este des, iar stratul superior este aspru și are o lungime de aproximativ 4 centimetri sau char mai mult. Îngrijirea implică periajul blănii de câteva ori pe săptămână și țesălarea părului mort cel puțin de două ori pe an, dar chiar și mai mult dacă blana are nevoie.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.