OpenOpen

Pointer german cu păr sârmos

Pointer german cu păr sârmos

Un câine de vânătoare mare, puternic, care e mai mult lung decât înalt, masculul adult de Pointer german cu păr sârmos are o înălțime de 60-67 de centimetri și cântărește 25-34 de kilograme, în timp ce femela are o înălțime de 56-62 de centimetri și cântărește 20,5-29 de kilograme. Acoperit de o blană sârmoasă deasă, el are sprâncene stufoase și o barbă care îi dă un aer distins. Blana poate fi de culoare roșu închis cu alb, roșu închis integral, dar și negru cu alb.

Pointer german cu păr sârmos
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Pointer german cu păr sârmos
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Câine de vânătoare
Pointer german cu păr sârmos
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

Câinii de vânătoare cu blana sârmoasă există în Germania de peste două sute de ani. Era nevoie de câini mari, rezistenți, cu blană groasă, protectoare, care să-i ajute pe toate tipurile de teren și de vreme – de la regiunile alpine și pădurile dese până la fermele întinse. Nu se cunosc detaliile istorice, dar se crede că strămoșii Pointerului german cu păr sârmos ar putea include Terrieri de Airdale, Foxhound, Griffoni Francezi, dar și alte rase germane de pointer.

Personalitate

Fiind un câine blând, cu temperament echilibrat, Pointerul german cu păr sârmos este dornic să învețe și este loial și afectuos cu cei dragi. Dacă nu este corect stimulat mental și fizic el poate produce daune considerabile – acest câine are nevoie de timp de calitate petrecut cu familia.

Sănătate

Pointerul german cu păr sârmos este în general o rasă sănătoasă. Cu toate acestea, ca și în cazul altor rase, ei pot suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante. Epilepsia este de asemenea mai frecventă la această rasă.

Exerciții

Fiind un câine care iubește să stea în mijlocul naturii, Pointerul german cu păr sârmos are nevoie de minim două ore de mișcare zilnic. Persoanele comode ar trebui să aleagă o altă rasă, însă dacă îți plac plimbările lungi cu câinele tău, munca și concursurile în teren, agilitatea sau chiar vânătoarea cu șoimi, aceasta ar putea fi rasa potrivită pentru tine.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de o balanță diferită de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Stratul inferior al blănii este des, iar stratul superior este aspru și are o lungime de aproximativ 4 centimetri sau char mai mult. Îngrijirea implică periajul blănii de câteva ori pe săptămână și țesălarea părului mort cel puțin de două ori pe an, dar chiar și mai mult dacă blana are nevoie.