Câinele Pointer

Pointer
Câinele Pointer este musculos și grațios. Cea mai evidentă trăsătură a lor este ținuta tipică de Pointer cu coada și piciorul din față ridicate și cu capul întins către pradă. Își poartă cu mândrie capul. Blana este moale, dreaptă și scurtă, extrem de lucioasă și poate avea mai multe culori – a se vedea standardul rasei pentru detalii. Masculi adulți măsoară 63-69 de centimetri și cântăresc 30 de kilograme, iar femelele adulte au 61-66 de centimetri și 26 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Originile exacte ale rasei de câini Pointer nu sunt pe deplin cunoscute: nu se știe clar dacă provin din Pointerii Spanioli sau din Pointerii Continentali. Ce știm însă cu siguranță este că Pointerii Englezi datează de la 1600, fiind o rasă născută în Insulele Britanice care era folosită pentru a „arăta” vânătorilor vânatul. Acești câini vechi lucrau cu ogarii Greyhounds în cursele de iepuri, Pointerul fiind folosit pentru a arăta unde sunt iepurii sălbatici astfel încât ogarul Greyhound să-l prindă. La începutul anilor 1700, vânătoarea în zbor a început să câștige popularitate, moment în care adevăratele lor calități au ieșit la iveală. Și în prezent Pointerii sunt niște excepționali câini de vânătoare.

Personalitate

Pointerii sunt câini de lucru foarte populari. Ca animale de companie sunt prietenoși și afectuoși și se înțeleg bine cu alți câini și alte animale din gospodărie dacă le sunt prezentate încă din copilărie. Le place să fie incluși în toate problemele familiei. Nu sunt câini de pază ideali, deoarece primesc pe toată lumea cu la fel de multă amabilitate, însă în general latră atunci când intră cineva pe ușă.

Sănătate

Pointerii sunt câini relativ rezistenți. Ca și alte rase, poate apărea displazia de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate), de aceea evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este importantă.

Exerciții

Deoarece sunt în primul rând câini dedicați sporturilor de teren, Pointerii au nevoie de multă mișcare. După copilărie, galoparea liberă este o necesitate permanentă. Trebuie să fii atent când îi lași fără lesă, căci sunt câini de vânătoare și, prin urmare, vor pleca singuri în galop. Un adult în formă are nevoie de peste două ore de mișcare zilnic.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de o balanță diferită de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Această rasă poate fi predispusă la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Fiind una dintre rasele cel mai ușor de întreținut, Pointerul are nevoie doar de un periaj în perioadele de năpârlire. Cu toate acestea, ar trebui să-i inspectezi în mod regulat blana pentru a identifica potențialele probleme ale pielii.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.