OpenOpen

Pointer

Pointer

Câinele Pointer este musculos și grațios. Cea mai evidentă trăsătură a lor este ținuta tipică de Pointer cu coada și piciorul din față ridicate și cu capul întins către pradă. Își poartă cu mândrie capul. Blana este moale, dreaptă și scurtă, extrem de lucioasă și poate avea mai multe culori – a se vedea standardul rasei pentru detalii. Masculi adulți măsoară 63-69 de centimetri și cântăresc 30 de kilograme, iar femelele adulte au 61-66 de centimetri și 26 de kilograme.

Pointer
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : Mai puțin de 1 dată pe săptămână
Pointer
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : De obicei liniștit
  • Alergii : Nu
  • Grup : Câine de vânătoare
Pointer
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Scăzut

Origine

Originile exacte ale rasei de câini Pointer nu sunt pe deplin cunoscute: nu se știe clar dacă provin din Pointerii Spanioli sau din Pointerii Continentali. Ce știm însă cu siguranță este că Pointerii Englezi datează de la 1600, fiind o rasă născută în Insulele Britanice care era folosită pentru a „arăta” vânătorilor vânatul. Acești câini vechi lucrau cu ogarii Greyhounds în cursele de iepuri, Pointerul fiind folosit pentru a arăta unde sunt iepurii sălbatici astfel încât ogarul Greyhound să-l prindă. La începutul anilor 1700, vânătoarea în zbor a început să câștige popularitate, moment în care adevăratele lor calități au ieșit la iveală. Și în prezent Pointerii sunt niște excepționali câini de vânătoare.

Personalitate

Pointerii sunt câini de lucru foarte populari. Ca animale de companie sunt prietenoși și afectuoși și se înțeleg bine cu alți câini și alte animale din gospodărie dacă le sunt prezentate încă din copilărie. Le place să fie incluși în toate problemele familiei. Nu sunt câini de pază ideali, deoarece primesc pe toată lumea cu la fel de multă amabilitate, însă în general latră atunci când intră cineva pe ușă.

Sănătate

Pointerii sunt câini relativ rezistenți. Ca și alte rase, poate apărea displazia de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate), de aceea evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este importantă.

Exerciții

Deoarece sunt în primul rând câini dedicați sporturilor de teren, Pointerii au nevoie de multă mișcare. După copilărie, galoparea liberă este o necesitate permanentă. Trebuie să fii atent când îi lași fără lesă, căci sunt câini de vânătoare și, prin urmare, vor pleca singuri în galop. Un adult în formă are nevoie de peste două ore de mișcare zilnic.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de o balanță diferită de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Această rasă poate fi predispusă la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Fiind una dintre rasele cel mai ușor de întreținut, Pointerul are nevoie doar de un periaj în perioadele de năpârlire. Cu toate acestea, ar trebui să-i inspectezi în mod regulat blana pentru a identifica potențialele probleme ale pielii.