German Pinscher

German Pinscher
Elegant, puternic, musculos, Pinscher-ul german are o blană scurtă și moale care poate fi roșie, cafenie, neagră cu cafeniu și albastră cu cafeniu. Adulții au o înălțime de 43-48 de centimetri și cântăresc aproximativ 11-16 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de câini Pinscher German are origini comune cu Dobermann-ul, care este mai mare și cu Pinscherul Pitic, care este mai mic. Câine de fermă, ai cărui strămoși lucrau în secolul al XV-lea, Pinscherul German era folosit ca și câine de pază și vânător de șobolani. Inițial au existat două tipuri de blană – și se crede că Schnauzerul Standard a apărut din câinii de tip Pinscher cu blana aspră. Clubul German al Crescătorilor a recunoscut Pinscherul German în 1879.

Personalitate

Fiind o rasă atentă, curajoasă, cu instincte naturale de pază, Pinscherul German are nevoie de un cămin activ cu stăpâni experimentați, care îl pot socializa, dresa și manevra. Acest câine vesel îl va înnebuni pe un stăpân începător! În căminul potrivit el este un câine loial, plăcut, care poate fi dresat pentru o serie de discipline.

Sănătate

Ca și multe alte rase, Pinscherul German poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Este nevoie de aproximativ o oră de mișcare pe zi, deși va accepta bucuros mai mult dacă îi poți oferi. Agilitatea, supunerea, căutarea și alte sporturi canine vor fi de asemenea apreciate.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana scurtă și moale nu are nevoie de multă întreținere, necesitând doar un periaj rapid o dată pe săptămână.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.