Parson Russell Terrier

Parson Jack Russell Terrier (Short/smooth coat)
Parson Russell Terrier este un terrier relativ mic, activ și vioi. Are picioare destul de lungi, care erau ideale pentru a ține pasul cu caii; însă forma corpului le permite să pătrundă în spații mici. Sunt albi sau în principal albi cu cafeniu, galben lămâie sau pete negre (care se văd în mod normal pe cap sau pe coadă). Masculii adulți măsoară în jur de 36cm, iar femelele adulte 33cm. Cântăresc approximativ 5-8kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de câini Parson Russell Terrier a apărut și a fost consolidată în secolul al XVIII-lea în Devon de Reverendul John Russell. John Russell s-a născut într-o familie de vânători de vulpi în 1795. El căuta un câine care să țină pasul cu caii, să alerge împreună cu ogarii și să fie destul de mic ca să poată scoate vulpile din vizuină. În timp ce studia la Oxford a văzut și a cumpărat de la un lăptar câinele perfect pentru scopul său. Se crede că acesta a fost primul câine cunoscut sub numele de Jack Russell. Pe durata activității sale de preot, John Russell s-a dedicat atât bisericii, cât și creșterii terrierilor potriviți pentru vânătoarea de vulpi.

Personalitate

În general Parson Jack Russell Terrier este un câine prietenos, devotat și afectuos, cu o personalitate puternică. Poate fi un bun câine de companie pentru o familie activă și trebuie să fie socializat de la o vârstă fragedă cu pisicile și cu alți câini. Grădinarii vor descoperi în curând că săpatul este una dintre activitățile preferate ale câinelui lor!

Sănătate

Parson Russell Terrier este în general o rasă rezistentă, ca majoritatea terrierilor. Însă, asemănător majorității raselor, și el poate suferi de boli ereditare ale ochilor, de aceea se recomandă testarea oftalmologică.

Exerciții

Fiind un mic terrier activ, acest câine are nevoie de multă mișcare. Nimic nu-i place mai mult decât o plimbare lungă în care poate scăpa de lesă și poate lua urma unui miros. Lucrează la un semnal de întoarcere solid înainte de a-l lăsa fără lesă, căci Parson Russell Terrier este predispus la „surditate selectivă”.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Parson Russell Terrier poate avea blana aspră, inegală sau fină, cu un strat inferior des. De regulă tunderea este recomandată cel puțin de două ori pe an, iar părul rămas poate fii țesălat cu mâna. Crescătorul trebuie să îți dea instrucțiuni complete despre cele necesare. Va trebui de asemenea să-l periezi o dată pe săptămână.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.