Câinele Papillon

Papillon
Papillon este un câine fermecător, cu aspect delicat, cu urechile asemănătoare unui fluture sau unei molii, a cărui blană este lungă și mătăsoasă, în cea mai mare parte albă cu pete de culoare (pentru detalii complete consultă standardul rasei). Blana tricoloră este albă cu negru și cu pete specifice cafenii. Adulții au o înălțime de 20-28 de centimetri și cântăresc 3-5 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Spanielii de salon care apar în multe picturi renascentiste seamănă mult cu câinele Papillon, rasă despre care se crede că a apărut în Franța sau în Belgia. Câinele Papillon a fost companionul preferat al caselor regale și al nobilimii de pe Continent și se spune chiar că unul ar fi fost ținut în brațe de Marie Antoinette pe drumul spre ghilotină. Numele rasei – care înseamnă „fluture” – provine de la urechile lui mari, care seamănă cu un fluture cu aripile întinse. Dacă un câine are urechile atârnate el se numește Phalene (în traducere „molie”).

Personalitate

Fiind un cățel atent, prietenos, energic Papillon este un companion iubitor și plăcut, căruia îi place să participe la activitățile familiei, dar și să-și petreacă timpul în poala stăpânilor.

Sănătate

Ca multe dintre rasele mici, câinele Papillon poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor. La fel ca la alte rase, pot apărea și boli erediare ale ochilor, de aceea se recomandă testarea oftalmogolică.

Exerciții

Câinele Papillon va avea nevoie de aproximativ o jumătate de oră de mișcare pe zi, deși este capabil de mai mult dacă îi poți oferi. Pentru dimensiunea lui este surprinzător de energic și a concurat cu succes în competiții de agilitate.

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana mătăsoasă, lungă și densă ar trebui îngrijită de două-trei ori pe săptămână pentru a nu se încâlci.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.