Old English Sheepdog

Old English Sheepdog
Vechii câini ciobănești englezi sunt diferiți prin blana lor lungă, mițoasă, care le acoperă corpul îndesat. Ochii par să fie complet acoperiți, însă vederea nu le este diminuată niciodată. Poate avea orice nuanță de gri, cenușiu sau albastru cu sau fără pete albe. Masculii adulți au o înălțime de 61 de centimetri sau mai mult și cântăresc minimum 36 de kilograme; femelele adulte au minimum 56 de centimetri și 30 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa a apărut în Anglia la jumătatea secolului al XVII-lea și este probabil legată de câinii antici de turmă, inclusiv Bergamasco, Collie cu barbă, Briard și Armant. Porecla „Bobtail" are o semnificație prin istoricul ei. În Anglia secolului al XVIII-lea au fosta acordate scutiri de taxe pentru câinii negustorilor de vite care ajutau la mânarea cirezilor către piață. Pentru a marca acești câini li se tăia coada. Vechii câini ciobănești englezi erau perfecți pentru această treabă datorită zelului lor și a blănii rezistente la intemperii. Blana lor era tunsă în fiecare an împreună cu cea a oilor, iar soțiile fermierilor țeseau blana tunsă a câinilor împreună cu lâna oilor pentru a face haine călduroase.0

Personalitate

Vechii câini ciobănești englezi sunt extrovertiți și veseli și sunt cunoscuți drept buni companioni de familie. De obicei au o personalitate încântătoare, însă pot deveni agitați când se joacă, așa că trebuie să ai grijă dacă sunt implicați copii mici. Vor participa cu entuziasm la orice activitate posibilă. Sunt neînfricați și de aceea sunt niște câini de pază excelenți, îndeosebi datorită lătratului lor răsunător. Dresajul timpuriu este esențial pentru a controla comportamentul nestăpânit al acestei rase.

Sănătate

Ca și multe alte rase, câinele ciobănesc englez poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Câini ciobănești englezi au nevoie de proprietari care să fie hotărâți să le asigure multă mișcare, dar în același timp trebuie să fie atenți cu puii de câine, pentru a se asigura că nu apar probleme ale oaselor din cauza suprasolicitării.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, au nevoie de un echilibru diferit de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Această rasă este predispusă la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc. 0

Îngrijire

Atunci când ciobănești englezi își schimbă blana este obligatoriu să îți aloci suficient timp pentru periaj și să te asiguri că blana veche nu se încurcă cu cea nouă. Dacă este lăsată o perioadă lungă de timp fără periaj, blana poate deveni atât de încâlcită încât singura soluție este tăierea. Deținerea unui asemenea câine implică extrem de multă muncă și un consum de timp corespunzător: năpârlesc încontinuu, labele trebuie verificate după fiecare plimbare afară pentru a te asigura că nu a rămas nimic agățat în firele de păr și din cauza acestei blăni foarte bogate pot să se murdărească foarte des, ceea ce necesită curățare constantă.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.